Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ματαιώθηκε η εργολαβία για το ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Στον αέρα... βρίσκεται ένα σημαντικό έργο διεθνούς βεληνεκούς για το οποίο ήδη έχουν δαπανηθεί 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για το Ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Υπολείπονται μόνο συμπληρωματικές εργασίες ύψους 400.000 ευρώ, αλλά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποφάνθηκε ότι "λεφτά δεν υπάρχουν" και αποφάσισε τη ματαίωση του έργου!
Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις καθώς αφενός πετιούνται στα... σκουπίδια τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αφετέρου πρόκειται για το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο στην ελληνική περιφέρεια, μετά από αυτό της Αττικής, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και προπονήσεις αθλητών απ' όλο τον κόσμο.
Εδώ, εξάλλου, λειτουργούν ποδηλατικές ομάδες με σημαντικές διακρίσεις όπως οι "Τάλως", "Κύδων", "Α.Ο. Σούδας".
Ηδη, ο δήμαρχος Χανίων, Μαν. Σκουλάκης, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Ο κ. Σκουλάκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση του Δήμου Χανίων για την, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, 'αιφνίδια διακοπή της εξέλιξης του έργου «Κατασκευή εξωτερικής περίφραξης στο ποδηλατοδρόμιο του Δήμου Ακρωτηρίου Χανίων και συμπληρωματικές εργασίες βελτίωσης πίστας», προϋπολογισμού μελέτης 400.000 ευρώ, αν και αναδείχθηκε ανάδοχος από τη δημοπρασία για την εκτέλεση αυτού'.
Οπως επισημαίνει ο κ. Σκουλάκης «το γεγονός αυτό, έχει ως συνέπεια ένα πολύ μεγάλο αθλητικό έργο υπερ-τοπικής σημασίας και εμβέλειας να μην μπορεί να ολοκληρωθεί επ? ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και με δεδομένο ότι στη συνάντηση που είχαμε στην Αθήνα, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, στις 18/1/2011, σας είχα επισημάνει την πρόθεση του Δήμου να αναλάβει τη λειτουργία του Ποδηλατοδρομίου μόλις αυτό ολοκληρωθεί».
Ο δήμαρχος Χανίων τονίζει ακόμη ότι «η μη ολοκλήρωση του έργου αυτού, οδηγεί στη συνεχή απαξίωσή του, εκθέτοντας ταυτόχρονα ανεπανόρθωτα και την ίδια την Πολιτεία για την ασυνέπειά της».
«Η μόνη αποδεκτή από τον Δήμο Χανίων λύση είναι να εκτελεστεί πάση θυσία η υπάρχουσα εργολαβία και ο Δήμος στη συνέχεια θα ζητήσει την παραχώρηση της κυριότητας, αναλαμβάνοντας το κόστος αποπεράτωσης του έργου», καταλήγει ο κ. δήμαρχος.
Ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, Δημήτρης Λειψάκης και πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Κρήτης, είπε στα 'Χ.Ν.' ότι 'μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί 2,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα του ελληνικού λαού και υπολειπόταν ποσό ύψους 400.000 ευρώ. Το ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου αποτελεί το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο στην ελληνική περιφέρεια μετά το ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο των Αθηνών, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις καθώς και προπονήσεις αθλητών.
Το έργο ήταν στο τέλος του, αλλά διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί'...
(Χανιώτικα νέα - 15/4/2011)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/65182-mataiwthike-i-ergolabia-gia-to-podilatodromio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου