Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πάσχα χωρίς… Ανάσταση

Οι νεόφτωχοι αυξάνονται ανησυχητικά και στα Χανιά. Αυτό διαπιστώνει κάποιος παρατηρώντας το τι γίνεται αυτές τις μέρες στα συσσίτια της Σπλάντζιας αλλά και της Μητρόπολης, αλλά ακόμη και κατά τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες τοπικών φορέων. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι τη Μεγάλη Τετάρτη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Χανίων μοίρασε περισσότερες από 260 τσάντες γεμάτες τρόφιμα σε φτωχούς, πολύτεκνους και απόρους. Γενναιόδωρη ήταν η συμπαράσταση τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες προσέφεραν αφιλοκερδώς τα προϊόντα τους για τον σκοπό αυτό.
Στο σχετικό ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι φέτος, όπως επεσήμαναν οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου, οι ανάγκες ήταν μεγαλύτερες από άλλες χρονιές καθώς η οικονομική κρίση φαίνεται ότι πλήττει ολοένα και περισσότερες οικογένειες. «Είναι τεράστια η ζήτηση και αυτό μας ευαισθητοποιεί περισσότερο για να κάνουμε ό,τι μπορούμε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Βαγγέλης Σπανουδάκης και πρόσθεσε ότι αντίστοιχα το ενδιαφέρον και η προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων για να βοηθήσουν ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.
Ετσι, εκατοντάδες Χανιώτες θα μπορέσουν να περάσουν πιο ζεστά το Πάσχα. Υστερα όμως; Θα είναι σαν Πάσχα χωρίς… Ανάσταση. Και η πολιτεία πρέπει, κάποτε, να δει σε βάθος το πρόβλημα. Πριν πάρει πιο εκρηκτικές διαστάσεις. Πριν γίνει σαν… ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί…
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου