Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Νοσοκομείο και κυτταρολόγος

Πολλές φορές έχουν δημοσιευτεί σχόλια για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χανίων. Με τη Μονάδα Νεογνών να καταρρέει, με ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες, με αφορμή τα τεστ ΠΑΠ, ήρθε το γεγονός της έλλειψης κυτταρολόγου. Θέση η οποία έχει να προκηρυχθεί από το 2008.Προ ημερών σε ανακοίνωση της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, αναφορικά με την υλοποίηση της Εβδομάδας Ελεύθερης Πρόσβασης σε Τεστ Παπανικολάου, είχε αναφερθεί ότι 'από τις 24 - 31 Ιανουαρίου 2011 όσες γυναίκες επιθυμούν μπορούν καθημερινά (όποια ημέρα επιλέξουν) να πραγματοποιήσουν δωρεάν και χωρίς ραντεβού κυτταρολογική εξέταση τραχηλικού επιχρίσματος (τεστ Παπανικολάου) στα Γυναικολογικά Εξωτερικά Ιατρεία των Μαιευτικών - Γυναικολογικών Κλινικών των δύο ακόλουθων Νοσοκομείων:
- Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)
- Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Επίσης στα εξωτερικά ιατρεία της Γυναικολογικής - Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου θα παρέχεται η δυνατότητα για δωρεάν και χωρίς ραντεβού Τεστ ΠΑΠ σε όσες γυναίκες επιθυμούν αλλά μόνο την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011'.
Ουδεμία αναφορά έκανε η ΔΥΠΕ στο Νοσοκομείο Χανίων.
Ωστόσο, ο διοικητής του οποίου, Χαρ. Δουλγεράκης, μας έλεγε χθες ότι το Νοσοκομείο συμμετέχει -τελικά- στην εβδομάδα αυτή και ότι με δικές του ενέργειες, τα τεστ τα οποία γίνονται, αποστέλλονται από τον γυναικολόγο στο 'Αττικόν Νοσοκομείο' από το οποίο αναμένονται οι απαντήσεις. Κάτι είναι και αυτό. Αλλά, η ουσία παραμένει:
Επιτέλους, η Πολιτεία πότε θα ενδιαφερθεί πραγματικά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, το οποίο η ίδια το αφήνει να καταρρεύσει; Ο κ. Δουλγεράκης λέει ότι θα κινήσει τη διαδικασία για να προκηρυχθεί η θέση του κυτταρολόγου. Ας το ελπίσουμε...
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 26/1/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου