Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν σύνορα. Απλώνονται παντού. Σαν μια ζεστή αγκαλιά προς τους ανθρώπους που υποφέρουν.
Αυτή την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο έχουν τρεις Χανιώτες "Γιατροί του Κόσμου". Ο πρόεδρος των "Γιατρών του Κόσμου" στην Ελλάδα Μηνάς Βουλγαρίδης, η Νίκη Μπαρδάτσου η οποία είναι και πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων και ο Βασίλης Πετρουλάκης.
Και οι τρεις εδώ και μέρες βρίσκονται στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα. Προσπαθούν να περάσουν στη Γάζα για να βοηθήσουν τους τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.
Η Αίγυπτος δεν τους επιτρέπει την είσοδο αλλά εκείνοι δηλώνουν ότι παρά τους κινδύνους για τη ζωή τους από τους προς κάθε κατεύθυνση βομβαρδισμούς, αναλαμβάνουν την ευθύνη του εαυτού τους. Δεν τους ενδιαφέρει ο κίνδυνος αλλά μόνο το να σωθούν ζωές.
Παράλληλα έχουν δώσει τα στοιχεία τους στις αιγυπτιακές αρχές προκειμένου να φανούν χρήσιμοι στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρονται οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι. Το νοσοκομείο βρίσκεται στην πόλη Ελ Αρίς, 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ράφα.
Δεν είναι η πρώτη αποστολή των συγκεκριμένων γιατρών. Είναι μία από τις πολλές τις οποίες έχουν πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια. Δίχως ιδιοτέλεια. Μόνο με αγάπη. Και είναι συγκινητική αυτή η προσφορά. Αυτή η έμπρακτη αλληλεγγύη σε λαούς του κόσμου. Οποιος δεν έχει αγάπη, δεν έχει τίποτα...

Συναυλία για τους Παλαιστίνιους

Στο πλευρό των Παλαιστινίων στέκονται οι Χανιώτες. Η επόμενη εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό θα γίνει αύριο Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα στο Παλιό Τελωνείο -αρχικώς επρόκειτο να δοθεί η συναυλία στην πλατεία Νέων Καταστημάτων αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να γίνει η εκδήλωση στο Παλιό Τελωνείο- με αίτημα να να σταματήσουν άμεσα οι μαζικές δολοφονίες σε βάρος των Παλαιστινίων και να υπάρξει ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.
Στη συναυλία θα συμμετέχει το συγκρότημα "Νότιος Άνεμος" καθώς και άλλα τοπικά σχήματα, ενώ θα απαγγελθούν και ποιήματα Παλαιστινίων ποιητών.
Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συναυλίας ανήκει στην Επιτροπή Ειρήνης Xανίων, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τον Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, την Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, τους αγροτικούς συλλόγους Μηθύμνης, Αρμένων και Κάινας, τον Σύλλογο Γυναικών Χανίων και τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων. Η καλή μουσική είναι πάντα κοντά στους λαούς και τους απλούς ανθρώπους.
(Χανιώτικα νέα - 12/1/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου