Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ανήλικοι, βία και υποστελέχωση υπηρεσιών

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις – ημερίδες έγιναν πρόσφατα στα Χανιά με θέματα που αφορούσαν την ενδοικοικογενειακή βία, θύματα της οποίας σε αρκετές περιπτώσεις είναι παιδιά.
Και ένα από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τους αρμόδιους, αφορά την υποστελέχωση αρμόδιων υπηρεσιών.
Χαρακτηριστικά σε μία από τις εκδηλώσεις, μίλησε η εισαγγελέας Ανηλίκων Χανίων κα Χριστίνα Δημητριάδου – Στεργιανού η οποία εξέθεσε προβληματισμό για την υποστελέχωση των υπηρεσιών σε σχέση με την πληθώρα των περιστατικών καθώς, για παράδειγμα, για όλο τον νομό υπάρχει μόνον ένας παιδοψυχίατρος (στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας).
Και αυτό τη στιγμή που, μόνο στην Εισαγγελία Ανηλίκων Χανίων έχουν εισαχθεί σχεδόν 500 φάκελοι ανηλίκων από το 2019 έως σήμερα και μόνο το 2022 μέχρι στιγμής εισήχθησαν 65 φάκελοι.
Η Εισαγγελία Ανηλίκων παραγγέλλει κοινωνικές έρευνες, παιδοψυχιατρικές εκτιμήσεις ή πραγματογνωμοσύνες, ιατρικές ή ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες, συμβουλευτική γονέων και ανηλίκων ή τη θεραπευτική παρέμβαση στο ανήλικο μέσω συνεδρίων, παραπομπή του για αξιολόγηση στο ΚΕΔΑΣΥ, ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες γονέων.
Είναι προφανές ότι η στελέχωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας αλλά και κάθε Υπηρεσίας που εμπλέκεται σε θέματα που αφορούν παιδιά, αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 14/12/2022)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου