Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Εγκατάλειψη… διαρκείας για δημόσια κτήρια

Παραμένουν σε εγκατάλειψη δημόσια κτήρια στα Χανιά την ώρα που δημόσιες υπηρεσίες “ασφυκτιούν” στα κτήρια στα οποία στεγάζονται.
Παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτήρια αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό προς την κατεύθυνση αποκατάστασής τους.
Αντίθετα, παραμένουν αφημένα στη μοίρα τους.
Υπενθυμίζουμε χαρακτηριστικά:
• Παλιό ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Νεάρχου και Σολωμού: Εδώ και 16 χρόνια παραμένει αφημένο στη μοίρα του. Εδώ και χρόνια έχουν υποβληθεί προτάσεις για αξιοποίηση του κτηρίου υπέρ του δημοσίου συμφέροντος οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει, με αποτέλεσμα το κτήριο, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, να μετατρέπεται σε επικίνδυνο ερείπιο.
• Ιταλικοί Στρατώνες: Το κτήριο παραμένει σε εγκατάλειψη τρία χρόνια μετά την πυρκαγιά (22/8/2018) που το κατέστρεψε ενώ έχουν γίνει δηλώσεις για αποκατάσταση και μετατροπή του σε Δημαρχείο.
• Το κτήριο των Παλιών Φυλακών στην οδό Γιαμπουδάκη. Είναι φανερό για μια ακόμη φορά ότι οι ρυθμοί με τους οποίους κινείται το δημόσιο για τη δική του περιουσία, δηλαδή για την περιουσία όλων μας, παραμένουν εξωφρενικά αργοί ενώ φορείς που θα έπρεπε να πιέζουν ή στο βαθμό που έχουν αρμοδιότητα να προχωρούν σε λύσεις (Περιφέρεια, Δήμος) δεν φαίνεται να τους απασχολεί το θέμα αυτό.
Οσο όμως θα αφήνονται στη μοίρα τους τα δημόσια κτήρια, τόσο θα μετατρέπονται σε επικίνδυνα ερείπια με το κόστος αποκατάστασής τους να αυξάνεται και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τύχη τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 15/1/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου