Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Φεστιβάλ Δράμας: Διάκριση για Χανιώτη σκηνοθέτη

Διάκριση στο 43ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, πέτυχε ο Χανιώτης σκηνοθέτης Σταύρος Μαρκουλάκης για την ταινία: “Madonna f64.0” η οποία κέρδισε το πρώτο “Drama Queer” βραβείο στο 43ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.
Φέτος, για πρώτη φορά η κριτική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού με επικεφαλής τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο απένειμε το βραβείο “Drama Queer” υπέρ της διαφορετικότητας, στην ταινια “Madonna F64.0”. To βραβείο έλαβε εμφανώς συγκινημένος ο Σταύρος Μαρκουλάκης.
Όπως μας είπε ο Σταύρος Μαρκουλάκης, η ταινία αναφέρεται «στην ιστορία μιας τρανς κοπέλας. Συζητά το θέμα της ταυτότητας και την επιθυμία της μητρότητας».
Στην υπόθεση της ταινίας, «μετά από μια σημαντική χειρουργική επέμβαση, η Μαρία επιστρέφει στο οικογενειακό της σπίτι για να ανακάμψει, ζώντας με τη μητέρα της, την αδερφή της και ένα νεογέννητο μωρό. Ενώ το σώμα της Μαρίας αρχίζει να θεραπεύεται, μια βαθιά κρυμμένη επιθυμία της αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια. Η Μαρία θέλει να έρθει κοντά στο μωρό, και αυτό δημιουργεί σοβαρή απειλή για την “ασφάλεια” του οικογενειακού σπιτιού». Η ιδέα για την υλοποίηση της ταινίας ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, πάλι μέσα από το Φεστιβάλ Δράμας.

Οι συντελεστές της ταινίας είναι: Σκηνοθεσία, σενάριο: Σταύρος Μαρκουλάκης,  
φωτογραφία: Χριστίνα Μουμούρη, μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος,
ήχος: Χρήστος Σακελλαρίου, Παναγιώτης Κυριακού, Κώστας Γούναρης,
σχεδιασμός ήχου: Νίκος Λιναρδόπουλος, σκηνικά: Ελένη Καριόρη, ερμηνευτές: Κωνσταντίνα Λία, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αθηνά Παππά, παραγωγή: Ελένη Μολφέτα, Marni Films, Μίνα Ντρέκη. O Σταύρος Μαρκουλάκης γεννήθηκε και έζησε μέχρι τα 18 του στα Χανιά.
«Έχω γεννηθεί και ζήσει μέχρι και τα 18 μου στα Χανιά. Αυτή τη στιγμή ζω μεταξύ Αθήνας και Άμστερνταμ, γιατί βρίσκομαι στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Preservation and Presentation of the Moving Image του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, ενώ ταυτόχρονα είμαι στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότητησης και προπαραγωγής της επόμενης ταινίας μου», μας λέει.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα  νέα - 17/10/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου