Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Εμπορικός Σύλλογος: “Οδύσσεια” για Χανιώτη επιχειρηματία

Για “οδύσσεια” ενός Χανιώτη επιχειρηματία που «ήταν μπροστά από την εποχή του και βρέθηκε απέναντι σε ένα οπισθοδρομικό κράτος», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
Παράλληλα, εκφράζει «την συμπαράσταση του στον ιδιοκτήτη του καταστήματος KANNABISHOP κ. Σεραφείμ Κανδύλα για την μακροχρόνια δικαστική διαμάχη του με το Ελληνικό δημόσιο».
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το 1998 το τμήμα δίωξης ναρκωτικών συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος KANNABISHOP κ. Σεραφείμ Κανδύλα με την κατηγορία της διαφήμισης ναρκωτικών και κατέσχεσε το σύνολο των εμπορευμάτων του καταστήματος. Η Δικαιοσύνη με το βούλευμα του συμβούλιου Εφετών Κρήτης απάλλαξε τον ιδιοκτήτη από τις κατηγορίες και διέταξε την επιστροφή των κατασχεμένων εμπορευμάτων ειδών κυρίως ένδυσης.
Η δικαστική επίλυση του δικαίου αιτήματός του για αποζημίωση από το Δημόσιο χρονοτριβεί. Αυτές τις μέρες εκδικάζετε για δεύτερη φορά η υπόθεση του στο Διοικητικό εφετείο».
Καταλήγοντας ο Εμπορικός Σύλλογος εκφράζει την πεποίθηση ότι «και αυτή την φορά η δικαιοσύνη με την απόφαση της θα τον ξανά-δικαιώσει επιδικάζοντας του την αποζημίωση για την οικονομική και ηθική ζημιά που υπέστη». Επίσης, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του «στον συνάδελφο» και κάνει λόγο για «απαράδεκτες πρακτικές του ελληνικού κράτους που εν έτη 1998 δεν μπορούσε να “δεί” μπροστά και να καταλάβει ότι η επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να τιμωρείται ειδικά όταν είναι μπροστά για την εποχή της».

Η φωτογραφία είναι της βιτρίνας του καταστήματος μετά την κατάσχεση των προϊόντων και την έδωσε στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
(Χανιώτικα νέα - 9/10/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου