Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Ουδείς αλάνθαστος;

Σπανίζει στη χώρα μας η αυτοκριτική από τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς. Ειδικά σε... επετειακές εκδηλώσεις είναι... ανύπαρκτη.
Από αυτόν τον κανόνα δεν ξέφυγε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, κατά την εκδήλωση για τον ένα χρόνο της συγκυβέρνησης, επέλεξε αντί της ουσιαστικής αυτοκριτικής να εντοπίσει “εχθρούς”. Και τους βρήκε, ως συνήθως, στους άλλους, τους… εκτός κομματικών μηχανισμών και στα… Μ.Μ.Ε.
Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί πολλές από τις προεκλογικές του εξαγγελίες μπήκαν στο “ψυγείο”. Θα μπορούσε επίσης να μιλήσει για τις πιέσεις των δανειστών. Προτίμησε, όμως, να πει τι “κέρδισε”, όχι τι “έχασε”. Και επέλεξε και αυτός την ευκολία της… συνωμοσιολογίας.
Από τη μεριά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν, επίσης, σε… κριτική στην κυβέρνηση. Οχι όμως σε αυτοκριτική, αν και κάποια από αυτά, διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας και τις διαπραγματεύσεις στην προ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εποχή.
Εν τέλει: Δεν υπάρχει ουδείς αλάνθαστος σε αυτή τη χώρα; Με την επανάληψη των “ξύλινων αντιπαραθέσεων” θα πάει η χώρα μπροστά; Χωρίς στοιχειώδη εθνική συνεννόηση;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 27/1/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/oudis-alanthastos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου