Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη διδάσκουν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και Ενωση Γονέων

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Πρωτοβουλία για να γεμίσουν οι άδειες σχολικές τσάντες ανέλαβαν φορείς των Χανίων. Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων, σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χανίων, υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες», καλώντας τους Χανιώτες να βοηθήσουν έμπρακτα τους μικρούς μαθητές του νομού για να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία.
Η δράση αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Η συλλογή σχολικών ειδών από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου θα γίνεται από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2821043028.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της δράσης μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ως σημείο συλλογής ή να προσφέρει σχολικά είδη και οποιοδήποτε κατάστημα, επιχείρηση, φορέας ή σύλλογος το επιθυμεί, όπως γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Τάκης Ζερβουδάκης. «Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν μέσω των σχολείων στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη» επεσήμανε.
Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αναλάβει τη διανομή των σχολικών ειδών που θα συγκεντρωθούν από τη δράση σε μαθητές που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, Αθανάσιος Σακελλαρίδης. «Το πρόβλημα δυστυχώς εντοπίζεται ακόμη και σε σχολεία περιοχών με υψηλό βιοτικό επίπεδο των οικογενειών που ζούσαν εκεί.
Φέτος το πρόβλημα έχει εξαπλωθεί σε όλο το νομό, και όλο και περισσότερες οικογένειες μαθητών μας χρήζουν της βοήθειάς μας.
»Δυσκολίες αντιμετωπίζουν ακόμη και οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών κ.ά., καθώς οι μισθοί πείνας που λαμβάνουν τους αφαιρεί τη δυνατότητα να προμηθευτούν για τα παιδιά τους τα απολύτως απαραίτητα σχολικά είδη, ή ένα σάντουιτς, ένα μπουκάλι γάλα για να περάσουν την ημέρα στο σχολείο» επεσήμανε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Πέρα από το υλικό μέρος, που είναι σημαντικό, η δράση αυτή δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν έχει διαρρηχθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός. Παράλληλα, δίνει ένα μήνυμα στους κυβερνώντες ότι η ομοψυχία και η αντιμετώπιση από κοινού είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για να βγούμε από αυτή την πολιτικο-οικονομική κρίση που περνάμε τα τελευταία χρόνια».
Η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη, επεσήμανε πως η οικονομική ανέχεια των οικογενειών λόγω της κρίσης θίγει το πιο ευάλωτο κομμάτι, τα παιδιά. Ωστόσο, τόνισε, ότι η αλληλεγγύη εξακολουθεί να υπάρχει στα Χανιά. «Αυτό που ζητάμε από τους γονείς είναι να συσπειρωθούν γύρω από τους Συλλόγους Γονέων. Οσο υπάρχει αλληλεγγύη θα μπορούμε να στηρίξουμε συνανθρώπους μας, αλλά και την περηφάνια μας για τα παιδιά μας, ώστε να έχουν όλα όσα αξίζουν.
(Ελευθεροτυπία - 8/9/2014)
Link: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=08/09/2014&id=446437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου