Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Επτωχεύσαμεν

“ΔΥΣΤΥΧΩΣ επτωχεύσαμεν”. Η ιστορική αυτή φράση έρχεται σήμερα να ξαναγίνει επίκαιρη.
Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή που έγινε πρώτο θέμα στα “Χανιώτικα νέα”, αλλά και σε αθηναϊκές εφημερίδες, φανερώνει την κοινωνική χρεωκοπία στην Ελλάδα της κρίσης. Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι 6,3 εκατομμύρια Ελληνες βιώνουν ή απειλούνται από τη φτώχεια.
ΑΚΟΜΑ, όμως και οι Ελληνες που έχουν ακόμη εργασία και πληρώνονται κανονικά, αδυνατούν να πληρώσουν με τη σειρά τους φόρους, καύσιμα και “χαράτσια”. Γιατί πολύ απλά τα χρήματα δεν τους φτάνουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2014.
Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για “αγορές”, “πλεόνασμα”, “επενδύσεις” και “απασχόληση” δεν έχουν να πουν τίποτα στους πολίτες, των οποίων η… τσέπη και η ζωή δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Ποιες αγορές; Ποιο πλεόνασμα;
ΕΠΙΣΗΣ, οι δηλώσεις ότι θα φύγει η… τρόικα, δεν έχουν καμία ουσία αν δεν φύγουν και τα οικονομικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί και επιδεινώνουν το οικονομικό – βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα βιώνει καταστάσεις φτώχειας. Η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με σκοπό να στηριχθούν οι φτωχοί και οι αδύνατοι που είναι πια η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
ΟΣΟΙ -εντός ή εκτός Ελλάδας- δεν το καταλαβαίνουν, απλά ζουν σε άλλο… σύμπαν ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 27/9/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/eptochefsamen/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου