Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρισμός και υποδομές

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό έστειλε προχθές η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων καθώς σε επιστολή της προς αρμόδιους φορείς ανέφερε ότι υπάρχει καλή πληρότητα στα ξενοδοχεία και έως τα μέσα Νοεμβρίου. Με άλλα λόγια η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι γεγονός.
Η επιστολή των ξενοδόχων, ωστόσο, “αγγίζει” θέματα που αφορούν όχι μόνον τους τουρίστες, αλλά όλους μας. Μεταξύ άλλων, οι ξενοδόχοι ζητούν:
• Η ομάδα ναυαγοσωστών του τουριστικού άξονα να παραμείνει στη θέση της και κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.
• Να συνεχιστεί ο καθαρισμός των δρόμων σε όλη την εθνική οδό, αλλά και σε όλους τους Δήμους απ’ τα φύλλα και κλαδιά των δέντρων.
• Ο φωτισμός του οδικού δικτύου στην εθνική οδό να μπει σε πλήρη λειτουργία, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή το 60% των πυλώνων φωτισμού από το Ρέθυμνο μέχρι την Κίσαμο είναι σε μη λειτουργία, με αύξηση της πιθανότητας ατυχημάτων και δημιουργώντας άσχημη εικόνα στους επισκέπτες.
• Να καθαριστούν τα φρεάτια προκειμένου να αποφύγουμε τον κίνδυνο πλημμυρών.
Τα αιτήματα των ξενοδόχων αφορούν θέματα που ήδη έπρεπε να είχαν λυθεί. Οχι μόνο επειδή στην ουσία παρατείνεται η τουριστική περίοδος. Αλλά και επειδή τα ζητήματα αυτά αφορούν και την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων.
Τις τελευταίες ημέρες με χαρά, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι σε κεντρικές οδούς, αλλά και σε περιοχές, όπως η Χαλέπα καθαρίζονται δρόμοι και βελτιώνεται η σήμανση. Στην εθνική οδό, όμως, ο επισκέπτης βλέπει σκουπίδια αριστερά και δεξιά να καλύπτουν τις “διόδους” των νερών της βροχής. Η αρμόδια για τον Β.Ο.Α.Κ. υπηρεσία ελέγχει την κατάσταση στην εθνική οδό ή περιμένει τις… πλημμύρες;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 26/09/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tourismos-ke-ipodomes/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου