Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο τουρισμός καλά κρατεί στα Χανιά

Καλά κρατεί ο τουρισμός στα Χανιά, καθώς πληρότητα στα ξενοδοχεία θα υπάρχει όλο τον Οκτώβριο, αλλά και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου! Για τον λόγο αυτό, η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων έστειλε χθες επιστολή προς τον Περιφέρεια Κρήτης, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του Νομού Χανίων, ζητώντας τους να λάβουν μέτρα, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Συγκεκριμένα, η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων επισημαίνει ότι:
• Θα πρέπει η ομάδα ναυαγοσωστών του τουριστικού άξονα να παραμείνει στη θέση της και κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.
• Σχετικά με την καθαριότητα στο οδικό δίκτυο θα πρέπει να συνεχιστεί ο καθαρισμός των δρόμων σε όλη την εθνική οδό αλλά και σε όλους τους Δήμους απ’ τα φύλλα και κλαδιά των δέντρων, με εντατικούς ρυθμούς, έτσι ώστε και η εικόνα του δρόμου να είναι βελτιωμένη αλλά και να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.
• Ο φωτισμός του οδικού δικτύου στην εθνική οδό θα πρέπει να μπει σε πλήρη λειτουργία, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή το 60% των πυλώνων φωτισμού από το Ρέθυμνο μέχρι την Κίσαμο είναι σε μη λειτουργία, με αύξηση της πιθανότητας ατυχημάτων και δημιουργώντας άσχημη εικόνα στους επισκέπτες.
• Επίσης θα πρέπει να καθαριστούν τα φρεάτια προκειμένου να αποφύγουμε τον κίνδυνο πλημμυρών. Στην ανακοίνωση η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, τονίζει ότι «παλεύουμε ώστε να πετύχουμε την επιμήκυνση τουριστικής σεζόν δίνοντας έμφαση σε πρώτο στάδιο στους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο. Σας διαβεβαιώνουμε ότι για να το πετύχουμε αυτό και να υπάρχει αύξηση της πληρότητας, όλα τα μέλη μας προσφέρουν θελκτικές/ μειωμένες τιμές για τους επισκέπτες. Η επιμήκυνση θα επιτευχθεί με στρατηγική σε βάθος 7ετίας -10ετίας σε συνεργασία με όλους τους Φορείς του προορισμού μας και γι’ αυτό με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να μας στηρίξετε έτσι ώστε μέχρι και οι τελευταίοι επισκέπτες της τουριστικής σεζόν να παραμείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον προορισμό μας». Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μανώλης Χ. Γιαννούλης και ο γραμματέας Κυριάκος Ε. Παπαδάκης.
ΠΡΟΣ ΤΟ Ε.Β.Ε.
Οι ίδιοι κοινοποίησαν την επιστολή τους στο Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων επισημαίνοντας ότι «πληρότητα στα ξενοδοχεία προβλέπεται να υπάρχει όλο τον μήνα Οκτώβριο αλλά μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου». Γι’ αυτό ζητούν από τα μέλη του Ε.Β.Ε. «να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου» καθώς, όπως αναφέρουν «κάτι τέτοιο σίγουρα θα βοηθήσει στην ήδη θετική εικόνα του τουρισμού στα Χανιά και στην προσπάθεια που γίνετε απ’ όλους μας για την επέκταση της τουριστικής σεζόν».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 25/9/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/o-tourismos-kala-krati/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου