Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Περισσότερη Δημοκρατία

Οι χθεσινές εικόνες υπόδικων βουλευτών  να απειλούν τηλεοπτικά συνεργεία κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια στην Αθήνα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, γεμίζουν με θλίψη και ντροπή κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Θλίψη και ντροπή για την κατάντια της Βουλής, της πολιτικής ζωής αλλά και της ίδιας της χώρας.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συλλήψεις αστυνομικών για διασυνδέσεις τους με την ακροδεξιά οργάνωση: πρέπει και εκεί να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο γιατί δεν νοείται διάβρωση τέτοιων κρατικών μηχανισμών από ακροδεξιά μορφώματα.
Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί η επιμονή του πρωθυπουργού, χθες από τις ΗΠΑ, στη θεωρία των… άκρων. Λες και μόνο εκείνος και το κόμμα του δεν είναι άκρο και είναι όλοι οι άλλοι: όσοι διαφωνούν και κριτικάρουν τις επιλογές του.
Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά δεν έρχεται ούτε με απειλές, ούτε με βία, ούτε με απαγορεύσεις από το κράτος - γιατί όταν αρχίσουν οι απαγορεύσεις είναι άγνωστο αν και πότε θα σταματήσουν. Αλλά με περισσότερη δημοκρατία και προστασία των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με άλλα λόγια, μέσα από μια διαφορετική πολιτική που και αυτή παραμένει ζητούμενο…
Γ. ΛΥΒ.
(3/10/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου