Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αποχή στη Γαύδο για το πλοίο




Μόνον τρεις Γαυδιώτες σε σύνολο 162 εγγεγραμένων ψήφισαν για τις περιφερειακές εκλογές. Δηλαδή το ποσοστό αποχής έφτασε το 98,15%. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε στις 7.38 χθες το βράδυ, από τους τρεις ψηφίσαντες, το ένα ψηφοδέλτιο ήταν λευκό-άκυρο, τα άλλα δύο έγκυρα. Και τα δύο ήταν υπέρ του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χανίων Αποστόλη Βουλγαράκη (ΠΑΣΟΚ) του συνδυασμού: "Κρήτη Πρώτη Δύναμη" με επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη.
Η συντριπτική πλειοψηφία εφάρμοσε την απόφαση συνέλευσης των κατοίκων να μην συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχει από το καλοκαίρι.
Όπως είχε ανακοινώσει η επιτροπή της γενικής συνέλευσης των κατοίκων, οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, είχαν ζητήσει να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου με την Κρήτη.
Σύμφωνα με την απόφαση, αν δεν αλλάξει η προκήρυξη, οι κάτοικοι θα αποκλείσουν επ' αόριστο το λιμάνι της Γαύδου.
Στην ανακοίνωσή τους είχαν αναφέρει: "Στη Γαύδο σήμερα 05/11/2010 οι κατωτέρω υπογράφοντες, μόνιμοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Διευθέτησης Θαλασσίων Συγκοινωνιών Γαύδου, για ενημέρωση πεπραγμένων και λήψη περεταίρω αποφάσεων για τον διαγωνισμό της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Γαύδου.
Οι ενέργειες της επιτροπής αφορούν την τροποποίηση της υφιστάμενης προκήρυξης για τις προδιαγραφές του πλοίου της επιδοτούμενης γραμμής Γαύδου :
- Να μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 6-7 μποφόρ , αριθμός επιβατών 200, μεταφορά οχημάτων , εμπορευμάτων, ζωοτροφών κπλ-.
Παρά τις επαφές που έκανε η επιτροπή, τις επιστολές και τα στοιχεία που κατέθεσε, η προκήρυξη δεν τροποποιήθηκε ώστε να εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες του νησιού.
Η επιτροπή, επισκέφτηκε εκ νέου τον Υπουργό θαλασσίων Υποθέσεων κ.κ. Γιάννη Διαμαντίδη, την Υφυπουργό κ.κ. Τσουρή και αρμόδια Συμβούλια Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών , χωρίς όμως και πάλι να εισακουστεί.
Κατόπιν αυτού οι πολίτες της Γαύδου, στη Γενική τους συνέλευση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να απέχουν από τις Περιφερειακές Εκλογές ελπίζοντας ότι θα αλλάξει η προκήρυξη.
Σε αντίθετη περίπτωση αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε καθολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Γαύδου".
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο ΣΤΡΑΤΗΣ
ΛΑΜΠΑΚΗΣ
Ο μέχρι σήμερα κοινοτάρχης Στρατής Λαμπάκης συνεχίζει τη θητεία του ως δήμαρχος πλέον της ακριτικής νήσου που στο πλαίσιο του "Καλλικράτη" έγινε Δήμος. Ο κ. Λαμπάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 7.52 μ.μ. , από τους 162 εγγεγραμμένους ψήφισαν 89 και όλοι τη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Γαύδου με επικεφαλής τον κ. Λαμπάκη. Ακυρα ή λευκά δεν υπήρχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου