Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Κοινωνική Κουζίνα στα Χανιά από τον “Άλλο άνθρωπο”

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε για ακόμη μία φορά η “Κοινωνική Κουζίνα: Ο Άλλος Ανθρωπος Χανίων” που μαγείρεψε και μοίρασε φαγητό σε απόρους και όσους έχουν ανάγκη, προχθές, στην πλατεία 1886 (Νέων Καταστημάτων).
Στη δράση αυτή βρέθηκε και ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας: “Ο Αλλος Ανθρωπος”, το 2011 στην Αθήνα, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Στα Χανιά, “Ο Αλλος Ανθρωπος” ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο με πρωτοβουλία της Μαρίας Μυτιληνάκη.
Οπως είπε στα “Χανιώτικα νέα”, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, «ο Άλλος Ανθρωπος έχει ξεκινήσει τη δράση του στα Χανιά χάρη στους εθελοντές. Είναι ένα σημάδι ότι η αλληλεγγύη πάει παντού, δεν έχει κανένα εμπόδιο, χωράει όλους, χωρίς καμία διάκριση. Η αλληλεγγύη δεν έχει χρώμα και δεν έχει και πατρίδα. Ολη η Γη είναι μια πατρίδα. Η αλληλεγγύη είναι μία. Και είναι όλοι για όλους».
Ο κ. Πολυχρονόπουλος σημείωσε ότι με το πέρασμα των χρόνων αυξάνεται η ανάγκη για παροχή φαγητού. Πλέον δεν είναι μόνο στον δρόμο όπως όταν ξεκίνησα, είναι πολλοί οι άποροι: πάρα πολλοί συνταξιούχοι, φοιτητές οι οποίοι έχουν σταθερό ή χαμηλό εισόδημα, ενώ το κόστος ζωής έχει αυξηθεί, οπότε οι άνθρωποι αυτοί δεν τρώνε κάθε μέρα. Κανονικά, δουλειά του κράτους είναι να προσφέρει τουλάχιστον το αυτονόητο: το φαγητό, την υγεία και την Παιδεία, δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Άμα δεν μπορεί να προσφέρει αυτά, τότε οι πολιτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους».
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Πολυχρονόπουλος, στις συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη σε Χανιά και Ρέθυμνο συγκεντρώνονται τρόφιμα για τον “Αλλο Ανθρωπο Χανίων”.
Η φιλοσοφία των εθελοντών του “Αλλου Ανθρώπου” και στα Χανιά είναι:
«Μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 8/8/2022)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου