Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός και οικονομία

Ανησυχητικά τα όσα ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, ο Π.Ο.Υ. προειδοποίησε ότι παρά τις ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την COVID-19 και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων Μάικ Ράιαν κάλεσαν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.
Ηδη, τα υγειονομικά μέτρα εντάθηκαν στην Ελλάδα.
Στη διάρκεια της καραντίνας, η Ελλάδα μετρούσε δεκάδες κρούσματα. Τώρα, με το άνοιγμα των συνόρων και την άρση της καραντίνας, τα κρούσματα έφτασαν σε τριψήφιο ημερήσιο νούμερο.
Ταυτόχρονα η κατάσταση στην οικονομία παραμένει τραγική. Και, αν τα κρούσματα αυξηθούν και ξαναμπούμε σε καραντίνα, η ζημιά στην οικονομία θα είναι ανυπολόγιστη.
Αυτή τη στιγμή, ήδη επιχειρήσεις βρίσκονται σε κίνδυνο και εργαζόμενοι σε απόγνωση.
Η πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της την πραγματικότητα σε οικονομία και εργασία και να στηρίξει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους με ουσιαστικά μέτρα.
Δεν μπορεί η ασύμμετρη απειλή του νέου κορωνοϊού να γίνει οδοστρωτήρας για την κοινωνία και τους εργαζόμενους…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/8/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου