Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Η πρώτη Ομάδα χειροπάλης της Κρήτης στα Χανιά


Εναν χρόνο ζωής θα συμπληρώσει τον Οκτώβριο η πρώτη επίσημη ομάδα χειροπάλης στην Κρήτη!
H ομάδα, η οποία προετοιμάζεται και για τους αγώνες χειροπάλης, δημιουργήθηκε στα Χανιά μέσα από τον Σύλλογο Ράγκμπι Cretan Gunners.
Και αν η χειροπάλη κάποτε εθεωρείτο “ανδρικό σπορ”, το ταμπού αυτό δεν υπάρχει πια: Τα μέλη της ομάδας είναι και άνδρες και γυναίκες.
Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Παρασκευή απόγευμα στο Εμπορικό Κέντρο “Ερμής” όπου και η έδρα του Συλλόγου.
«Είμαστε μια ομάδα που έχει δεθεί», μας λένε τα μέλη που συναντήσαμε την ώρα των προπονήσεων.
Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ομάδας είχε ο Ιάσωνας Ευθυμάκης, ο οποίος κάνει τις προπονήσεις.
Ο Ιάσωνας, ο οποίος είναι ο προπονητής της ομάδας, μας λέει ότι «στην Κρήτη δεν υπάρχει άλλη επίσημη ομάδα. Η ομάδα δημιουργήθηκε 26 Οκτωβρίου 2019. Τώρα αποτελείται από περίπου 10 άτομα. Ο στόχος μας είναι να κατεβούμε σε αγώνες αλλά πάνω απ’ όλα να περνάμε όμορφα και να έχουμε μια αθλητική ζωή γενικότερα».
Ο ίδιος σημειώνει ότι το άθλημα της χειροπάλης έχει γίνει επίσημο αγώνισμα από το 1950. Οι αγώνες γίνονται στην Αθήνα μια φορά τον χρόνο».
Ακόμα ο Ιάσωνας αναφέρει ότι «η χειροπάλη είναι ψυχαγωγία πάνω απ΄ όλα. Είναι τρόπος ζωής. Είναι η αθλητικότητα που σου προσφέρει. Είναι ένα άθλημα στο οποίο πρέπει να έχουν και τα δύο φύλα τη δυνατότητα να παίξουν και να αθληθούν, γιατί παλαιότερα δεν υπήρχε αυτό. Η ομάδα έχει περίπου 10 μέλη. Ειναι κατά κύριο λόγο Χανιώτες αλλά έχουμε και φοιτητές».
Το μέλος της ομάδας Μανώλης Ζοφάκης αναφέρει ότι ασχολήθηκε με τη χειροπάλη μέσα από την ομάδα του ράγκμπι καθώς είναι ένα άθλημα που του αρέσει, ενώ στόχος του είναι η συμμετοχή του σε αγώνες.
«ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ»
Από τις γυναίκες της ομάδας, η Ελένη Σωτηριάδη μας λέει ότι από παιδί της άρεσαν τα πιο δυναμικά αθλήματα και οι πολεμικές τέχνες.
Για τη χειροπάλη αναφέρει ότι «είναι πάρα πολύ ωραίο άθλημα. Σε αναγκάζει να μάθεις τον εαυτό σου λίγο καλύτερα. Επίσης, μαθαίνεις πολλά περισσότερα για το ανθρώπινο σώμα. Μαθαίνεις για μυς και για κινήσεις του σώματος, τις οποίες δεν τις περίμενες ποτέ».
«ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ»
Μέλος της ομάδας και η Μαριλού Νινολάκη σημειώνει: «Ασχολήθηκα με τη χειροπάλη τελείως τυχαία. Δεν γνώριζα ότι υπάρχει ομάδα στα Χανιά, πόσο μάλλον ότι αναζητούν και γυναίκες. Αποφάσισα να το δοκιμάσω μια μέρα, μια τυχαία Παρασκευή και μου άρεσε πάρα πολύ, κυρίως γιατί περιλαμβάνει την ευγενή άμιλλα και γιατί είναι μια πάρα πολύ καλή γυμναστική για το πάνω μέρος του σώματος. Είναι κάτι που με γεμίζει πάρα πολύ στον ελεύθερο χρόνο μου. Είμαστε μια ομάδα που έχει δεθεί. Δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός, υπάρχει ο συναγωνισμός.
Ο αντιπαλός μας είναι ο εαυτός μας. Ο ένας βοηθάει τον άλλον και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό μέσα σε μία ομάδα».
Να σημειωθεί ότι η ομάδα είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται για το άθλημα της χειροπάλης.
(Χανιώτικα νέα - 14/8/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου