Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Τα Χανιά στον ρυθμό της ροκ

Στον ρύθμο της ροκ θα χορέψουν και φέτος τα Χανιά! Ολα είναι έτοιμα για το Chania Rock Festival, το οποίο επιστρέφει, για μία ακόμη χρονιά, αυτή την Παρασκευή, τελευταία μέρα του Ιουλίου. Το φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τους Nightstalker, τους Naxatras, τους Thrax Punks αλλά και δύο συγκροτήματα από την Κρήτη, τους Drive Blind από τα Χανιά και τους Motiff από το Ηράκλειο.
Τα “Χανιώτικα νέα” μίλησαν με τους διοργανωτές Νίκο Αθηναίο και Γιάννη Αναστασάκη για το φετινό φεστιβάλ.

•Τι θα δούμε φέτος στο φεστιβάλ;

Με τρεις κουβέντες, θα δούμε την αφρόκρεμα της Ελληνικής ροκ σκηνής! ΟΙ NIGHTSTALKER είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και κλασικά συγκροτήματα της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής, με τραγούδια-ύμνους και μεγάλη ιστορία. Οι ΝΑΧΑΤΡΑΣ με 5 ευρωπαϊκά και 1 αυστραλιανό tour, είναι το next big thing της ψυχεδελικής ροκ! Οι THRAX PUNKS, όπως λέει και το όνομά τους, παίζουν παραδοσιακά θρακιώτικα τραγούδια με Punk και ροκ πινελιές, ένας μοναδικός ήχος που τους καθιστά πρωτοποριακούς και ιδιαίτερα ενδιαφέροντες! Και βέβαια τα δύο κρητικά συγκροτήματα, οι DRIVE BLIND από τα Χανιά και οι MOTIFF από το Ηράκλειο που πέρα από το στοιχείο της εντοπιότητας έχουν πολλά να δώσουν στον χώρο της αγνής ροκ μουσικής. Δεν θα θέλαμε να χάσουμε κανένα από τα 5 συγκροτήματα και προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο από νωρίς για να απολαύσει κάθε νότα.

• Για ποια χρονιά υλοποιείται φέτος; Επηρέασε η πανδημία τη διεξαγωγή του;

Βρισκόμαστε αισίως 18 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Chania Rock Festival, με «εναρκτήριο λάκτισμα» το 2002. Είναι δεύτερη φορά που πραγματοποιείται με αμιγώς ελληνικά συγκροτήματα, το οποίο οφείλεται βέβαια στην πανδημία που ζούμε.
Η πανδημία επηρέασε τους πάντες, πιστεύουμε όμως ότι σε κάθε δυσκολία υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης. Το Chania Rock Festival είναι ένα από τα ελάχιστα μεγάλα rock φεστιβάλ που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα, κάτι που εξηγεί την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου μέχρι τώρα. Τα Ελληνικά συγκροτήματα που θα εμφανιστούν φέτος (Nightstalker, Naxatras. Thrax Punks, Blind Drive και Motiff) έχουν το δικό τους κοινό, και μας βοηθούν στο να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε ακόμα περισσότερο κόσμο!
Η πανδημία βεβαίως έπληξε οικονομικά την πλειοψηφία από εμάς, και με αυτό το δεδομένο θέσαμε ένα πολύ χαμηλό εισιτήριο (10 ευρώ – 8 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και ΑΜΕΑ) ώστε να μπορέσουν οι λάτρεις της ροκ μουσικής όλης της Κρήτης να παραβρεθούν.
Μία τελευταία ιδιαιτερότητα είναι ότι για πρώτη φορά το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, έναν χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ομαλή και ασφαλή ολοκλήρωση της δράσης μας. Με λίγα λόγια η πανδημία μας χάραξε νέους δρόμους!

•Οι Sisters of Mercy τελικά δεν έρχονται φέτος. Υπάρχει σχεδιασμός για το μέλλον;

Οι Sisters of Mercy δεν ακυρώθηκαν, αναβλήθηκαν για το 2021! Η Αγγλία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και δεν θα ήταν λογικό για εμάς και για το συγκρότημα να ρισκάρουμε την ομαλή διεξαγωγή του Festival.
Το 2021, που ελπίζουμε οι συνθήκες να είναι πια καλύτερες, οι Sisters of Mercy θα εμφανιστούν στο κοινό των Χανίων! Άλλωστε ήταν εντυπωσιακή η αντίδραση του κοινού της Κρήτης στην ανακοίνωση του ονόματός τους και δεν θα μπορούσαμε να το στερήσουμε από κανέναν. Υπάρχουν βέβαια στα σκαριά συμφωνίες με εξίσου διάσημα συγκροτήματα, περιμένουμε όμως το πέρας του φετινού φεστιβάλ για να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις!

•Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για το φεστιβάλ από την υπόλοιπη Ελλάδα;

Η απάντηση είναι ναι, με κεφαλαία γράμματα! Όσο και αν αυτό αποτελεί έκπληξη για πολλούς, για εμάς είναι η φυσιολογική εξέλιξη ενός festival. Έχουμε πια δικό μας κοινό, ανθρώπους που ταξιδεύουν για να συνδυάσουν μουσική και διακοπές. Και φέτος λοιπόν θα έχουμε επισκέπτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού άλλωστε η βόρεια Ελλάδα έχει την τιμητική της φέτος από πλευράς συγκροτημάτων!

Υπό την αιγίδα Yπουργείου Πολιτισμού και ΕΟΤ

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι «για πρώτη φορά το Chania Rock Festival θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ΕΟΤ! Μία διπλή επιτυχία, που στα δικά μας μάτια είναι μια μεγάλη διάκριση. Οι προσπάθειες και επιτυχίες τόσων χρόνων ανταμείβονται με ηθική αλλά και κάποια οικονομική βοήθεια που τόσο είχαμε ανάγκη και ελπίζουμε σε μία μακροχρόνια συνεργασία. Παράλληλα οι τοπικοί φορείς σαφώς δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέτος, μένει μόνο να δούμε μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η βοήθειά τους!».

Προπώληση: Χανιά: Avalon, Barfly, Έλλη, Mamouth, Ride, Rock Sugar. Ρέθυμνο: Chaplins. Ηράκλειο: Πολυτεχνείο Café, Route 66. Online: https://www.chaniarockfestival. gr/en/tickets
Γενική είσοδος: 10 €. Φοιτητές / Άνεργοι / AMEA: 8 €. Παιδιά μέχρι 6 ετών: Δωρεάν/
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 30/7/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου