Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση "Ορίζοντα" στα Χανιά για τη δωρεά μυελού των οστών

Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης: “Ορίζοντας” ο οποίος οργανώνει τετραήμερη εκδήλωση στις 5, 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου με θέμα: “Δωρεά μυελού των οστών: Δώσε ελπίδα, δώσει ζωή!!”.
Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Αγ. Γεώργιος», σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων, ως εξής:
•Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: 5 μ.μ. – 9 μ.μ. πλατεία Αγοράς, 6 μ.μ. – 8 μ.μ.: Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Καντάνου – Σελίνου.
•Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: 9 π.μ. – 2 μ.μ.: πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, 5 μ.μ. – 9 μ.μ.: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (επίσημη έναρξη).
•Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. – 3 μ.μ.: Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ι. Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου.
•Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου: 1.30 μ.μ. – 2.30 μ.μ. Πολυτεχνείο Κρήτης, Πολυτεχνειούπολη – Αμφιθέατρο Κτηρίου Επιστημών (141. Π. 98).
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Στην εκδήλωση έχει κληθεί ως βασικός ομιλητής ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου «Αγ. Σοφία», ο οποίος θα ενημερώσει σχετικά με τη διαδικασία της δειγματοληψίας, της δωρεάς και της μεταμόσχευσης μυελού των οστών τους υποψήφιους εθελοντές δότες. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία, κατά την οποία όσοι Χανιώτες επιθυμούν θα καταχωρηθούν στην Τράπεζα εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα». Η επιτυχής έκβαση της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι μεγάλης σημασίας για το σύλλογό μας καθώς υπάρχουν παιδιά τα οποία νοσούν από καρκίνο και βρίσκονται σε αναμονή για μεταμόσχευση και θεραπεία διότι δεν υπάρχουν εθελοντές δότες, που θα τους χαρίσουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής.
Η δειγματοληψία θα γίνει μέσω διαδικασίας συλλογής παρειακού (στοματικού) επιχρίσματος. Κάθε εθελοντής δότης θα προμηθευτεί βαμβακοφόρο στυλεό – μπατονέτα και θα δώσει δείγμα σάλιου. Εύκολα και ανώδυνα προσφέρουμε τη βοήθειά μας, προσφέρουμε ζωή σε όσους μας έχουν ανάγκη!».
Ακόμα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο “Ορίζοντας” «στηρίζει οικονομικά και ηθικά, παιδιά από τα Χανιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο και επιβάλλεται να νοσηλευτούν σε νοσοκομειακές μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Απλώνει όμως τη δράση του και ανοίγει την αγκαλιά του και σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, που πάσχουν από καρκίνο, παρέχοντάς τους οποιουδήποτε είδους βοήθεια.
Πέρα από την έμπρακτη στήριξη σε συνανθρώπους μας που μάχονται τη νόσο, στόχος του συλλόγου είναι επιπλέον η ενημέρωση του κοινού γύρω από τις νεοπλασματικές ασθένειες και τη δωρεά οργάνων και ιστών η οποία μπορεί να αποβεί σωτήρια για παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από καρκίνο».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ιατρικά κριτήρια και τον τρόπο συλλογής δείγματος των εν δυνάμει εθελοντών δοτών θα βρείτε στο site: www.oramaelpidas.gr
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 27/11/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ekdilosi-orizonta-sta-chania-gia-ti-dorea-mielou-ton-oston/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου