Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Για το Κολυμπάρι

Μία από τις περιοχές που αναπτύσσονται τουριστικά είναι το Κολυμπάρι το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί μέσα από τα έργα στο λιμάνι.
Μόνο που άσχημη εντύπωση προκαλεί η εγκατάλειψη δημόσιων κτηρίων.
Προ ημερών τα “Χανιώτικα νέα” επανέφεραν το θέμα του Μουσείου Αλιείας στο οποίο έχουμε αναφερθεί όχι λίγες φορές. Το κτήριο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολιτισμικά και να αποτελέσει ένα ζωντανό χώρο εκδηλώσεων, εκθέσεων και δράσεων, αντί να παραμένει σε απαράδεκτη κατάσταση. Ευρισκόμενο στην καρδιά του Κολυμπαρίου, προκαλεί, δικαίως, τα σχόλια των περαστικών.
Κοντά στο Μουσείο, βρίσκεται σε εγκατάλειψη και το παλιό δημοτικό σχολείο του Κολυμπαρίου στο οποίο επικρατούν εικόνες ντροπής: σπασμένα τζάμια, σκουπίδια, πεταμένα αντικείμενα, πεσμένοι σοβάδες. Και αυτό τη στιγμή που το Κολυμπάρι, αν και αναπτύσσεται συνεχώς, δεν διαθέτει παιδική χαρά.
Στο μεταξύ, το κτήριο του δημοτικού σχολείου αντιμετωπίζει προβλήματα στατικής επάρκειας και είναι πιθανή, όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από τον Δήμο Πλατανιά η κατεδάφισή του ενώ σχεδιάζεται σε έκταση δίπλα από το σχολείο η διαμόρφωση χώρων αναψυχής, παιδικής χαράς και αθλημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια. Η εξεύρεση λύσεων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 14/4/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου