Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Μετέωρες... προτάσεις

Λένε αρκετοί: Το κτήριο ανήκει στο Πολυτεχνείο. Αυτό αποφασίζει.
Μόνο που το συγκεκριμένο εμβληματικό κτήριο της Μεραρχίας, αποτελεί πολιτισμική κληρονομιά της πόλης. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτήριο. Και, πάντως, δεν είναι ένα κτήριο που έτσι απλά η κοινωνία θα συμφωνήσει να γίνει ξενοδοχείο.
Είπε ο δήμαρχος: Να στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Σωστή πρόταση. Γιατί όχι; Μόνο που για να στεγαστεί η Βιβλιοθήκη απαιτείται μια ολόκληρη διαδικασία. Και πρέπει να το δεχτεί ο ιδιοκτήτης του κτηρίου. Δηλαδή, το Πολυτεχνείο.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το Πολυτεχνείο -στο οποίο βεβαίως επιτελείται σημαντικό έργο- δεν έχει πάρει θέση σε σχέση με τις προτάσεις που έχουν ακουστεί. Ούτε -έως τώρα- φαίνεται να προσανατολίζεται σε αναθεώρηση των αποφάσεων της συγκλήτου.
Μόνο που οι όποιες προτάσεις -Δήμου κ.α.- είναι εντελώς μετέωρες, όσο ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν αλλάζει γνώμη.
Λένε αρκετοί: Μα πού θα βρεθούν τα χρήματα για την αναστήλωση του κτηρίου και την αξιοποίησή του υπέρ του δημοσίου. Μα, αλίμονο αν, επιτέλους, δεν ενωθούν όλοι οι φορείς με σκοπό να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Εδώ, έρχεται η ευθύνη της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων. Αν θέλουν, θα μπορέσουν να βρουν μέσα από προγράμματα τα χρήματα.
Ολα τα άλλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 11/9/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου