Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Η σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου στο επίκεντρο του φετινού p_public

Στη σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου θα εστιάσουν φέτος οι εκδηλώσεις p_public που θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Ιουνίου.
Ηδη, ξεκίνησαν οι σχετικές ετοιμασίες.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”. Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ».
Ακόμα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι
«ο δημόσιος χώρος αποτελεί πεδίο ουσιαστικής δραστηριότητας και έκφρασης, ατόμων και κοινωνικών ομάδων, όλων των ηλικιών. Τα παιδιά, από τη φύση τους, έχουν την τάση να μεταλλάσουν τον δημόσιο χώρο, να επεμβαίνουν σε αυτόν νοητικά και να τον αναδιατάσσουν. Ο σημερινός τρόπος χρήσης του όμως, τείνει να περιορίσει την ελεύθερη και απρόσκοπτη οικειοποίησή του. Βασική επιδίωξη του φετινού φεστιβάλ, είναι η βελτίωση της σχέσης αλληλεπίδρασης των παιδιών με το δημόσιο χώρο, μέσω των τρόπων αντιμετώπισης της ανάγνωσης και αποκωδικοποίησης του».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι οργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να προβληματιστούν, να εκφραστούν και να συμμετάσχουν στις δημόσιες συζητήσεις και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Χανίων το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, καθώς και για εθελοντική συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.p-public.gr ή να επικοινωνήσουν με το:info@p-public.gr
(Χανιώτικα νέα web - 9/3/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-schesi-pediou-ke-dimosiou-chorou-sto-epikentro-tou-fetinou-p_public/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου