Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Καταγγέλλουν αναίτιες κλήσεις για κατάθεση εκπαιδευτικών και μαθητών

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί το περιστατικό κλήσεων σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την ένταση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2010.
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους οργανώνει η ΕΛΜΕ στις 9 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης 29 Ιουνίου στα Δικαστήρια Χανίων.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Πταισματοδικείο για «διατάραξη κοινής ειρήνης» τρεις μαθητές, ένας εκπαιδευτικός, ένας πανεπιστημιακός και ένα μέλος της Ενωσης Γονέων Νομού Χανίων, κατόπιν υπόδειξης από αστυνομικούς.Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων, το οποίο, αφού συζήτησε τα γεγονότα που, όπως σημειώνει, «αφορούν στο πρωτοφανές περιστατικό των κλήσεων συναδέλφων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για προκαταρκτική εξέταση στον πταισματοδίκη Χανίων οκτώ μήνες αργότερα μετά τις κινητοποιήσεις της μαθητικής κοινότητας στην πόλη των Χανίων για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας», κατέληξε στην παρακάτω απόφαση:
«Καταγγέλλουμε τις αναίτιες και με μόνο στόχο την τρομοκράτηση κλήσεις για προκαταρκτική εξέταση από τον πταισματοδίκη Χανίων τριών μαθητών και τριών ενηλίκων, εκπαιδευτικών και γονέων, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και διαμαρτυρία των μαθητών των σχολείων που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην πόλη των Χανίων την ημέρα της παρέλασης, την Πέμπτη, 28-10-2010.
»Η κλήση για κατάθεση έγινε με μόνο στοιχείο την αναγνώρισή τους (;) ανάμεσα σε 1.000 και πλέον άτομα (!!!), από αστυνομικό σε φωτογραφίες και βίντεο που συνέλεξε η Αστυνομία από τοπικά ΜΜΕ.
»Ο χρόνος της κλήσης (οκτώ μήνες μετά τις μαθητικές κινητοποιήσεις και λίγο πριν από το κλείσιμο των σχολείων) είναι αποκαλυπτικός των προθέσεων όσων σχεδιάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων, ειδικά σήμερα που ο λαός μας βρίσκεται στους δρόμους με τα ίδια δίκαια αιτήματα. Οι μαθητές της πόλης μας τον περασμένο Οκτώβρη με συνελεύσεις, συζητήσεις σε συντονισμό πραγματοποίησαν έναν δίκαιο αγώνα για τη ζωή και το μέλλον τους. Και τέτοιοι αγώνες δεν δικάζονται ούτε τρομοκρατούνται».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Ελευθεροτυπία - 28/6/2011)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=288043

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου