Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Συναυλία για την ενίσχυση των συσσιτίων της Σπλάντζιας στα Χανιά

Συναυλία για την ενίσχυση των Συσσιτίων της Σπλάντζιας Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου δίπλα από το Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Τη συναυλία πραγματοποιεί το «Δίκτυο Fm 91,5» (http://diktyofm.gr) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ), γιορτάζοντας συγχρόνως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.
Δωρεάν θα τραγουδήσουν για τα Συσσίτια της Σπλάντζιας, ο  Γιάννης Χαρούλης, ο Haig Yazdjian, ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), ο Δημήτρης Κουκουλιτάκης,  ο Λεωνίδας Μαριδάκης και o Σπύρος Πετρουλάκης
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι, έπειτα κι από προτροπή των καλλιτεχνών θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα στους πάγκους των συσσιτίων της Σπλάντζιας, λαμβάνοντας τη σχετική απόδειξη δωρεάς.
Τα Συσσίτια της Σπλάντζιας συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των ανήμπορων που ζουν στα Χανιά. Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος των συσσιτίων κ. Καλλιγέρης πλέον τα Συσσίτια εξυπηρετούν 240 άτομα και 60 οικογένειες το 70% εκ των οποίων, Έλληνες.
Να σημειωθεί ότι η προσφορά των Συσσιτίων, που λειτουργούν από το 1963, είναι πολύπλευρη καθώς περιλαμβάνει όχι μόνον την προσφορά φαγητού, αφιλοκερδώς, σε άπορες οικογένειες, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς, αλλά και την παροχή δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης στο οδοντιατρείο του Συλλόγου των συσσιτίων. Στα σχέδιά τους είναι και η δημιουργία ξενώνα αστέγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου