Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι Χανιώτες θέλουν πράσινο στρατόπεδο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Μια πραγματική γιορτή με αίτημα οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να δοθεί στην τοπική κοινωνία για να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.
Χιλιάδες Χανιώτες συγκεντρώθηκαν για πέμπτη συνεχή χρονιά έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Ο δρόμος μετατράπηκε σε χώρο πολιτισμού και επικοινωνίας.
Η «γιορτή διεκδίκησης» είχε ποδηλατοπορία από την ομάδα «Ποδηλάτρεις», ζωγραφική και πηλό, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας, χαριστικό παζάρι, φαγητό. Αλλά και μουσική με τους: «Χαλικούτηδες (Halikouti band)», «Εντέχνως Λαϊκοί», Λεωνίδα Λαϊνάκη.
Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου επισημαίνει ότι «τον Φεβρουάριο του 2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έλαβε ομόφωνη απόφαση με την οποία διεκδικούσε πλέον το σύνολο του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, κατά πλήρη κυριότητα, για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις (δημιουργία χώρου πρασίνου και ενός σχολείου). Υστερα από τέσσερα χρόνια διεκδίκησης το κίνημα φαινόταν να δικαιώνεται καθώς πλέον όλοι οι φορείς των Χανίων συστρατεύονται με την πρόταση της Πρωτοβουλίας Χανιωτών και των κατοίκων της περιοχής για πράσινο και ένα σχολείο.
Σήμερα έχει αλλάξει η δημοτική αρχή με τον κ. Σκουλάκη επικεφαλής πλέον, ο οποίος και είχε δηλώσει επανειλημμένα ως βουλευτής ότι όταν αναλάβει δήμαρχος θα διεκδικήσει και θα πάρει το στρατόπεδο και θα το αποδώσει στον χανιώτικο λαό. Ολα μοιάζουν ευνοϊκά καθώς δήμος και (ο φερόμενος ιδιοκτήτης) υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι ίδιου πολιτικού χρώματος.
Παρ' όλα αυτά ώς τώρα έχουμε εισπράξει και από τους δύο μόνο λόγια και υποσχέσεις καλής θέλησης. Από πράξεις... μηδέν. Ολα αυτά σε μια εποχή που κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο real estate για αναζήτηση πόρων ελέω Μνημονίου».
(Ελευθεροτυπία - 6/6/2011)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=281979

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου