Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Εσπερίδα για τον δημόσιο χώρο

Eσπερίδα με τίτλο: “Η ενεργοποίηση του Δημόσιου Χώρου - Celebrating Public Space” διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), "συνεχίζοντας", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "την προσπάθειά του για ανάδειξη και αξιοποίηση των δημοσίων χώρων".
Η εσπερίδα είναι αφιερωμένη στα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο δημόσιο χώρο, με αναφορά στον ίδιο το χώρο και τις δυνατότητες του. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας προβληματισμός, ως προς τους στόχους, τα οφέλη αλλά και τις αντιδράσεις που πηγάζουν γύρω από αυτά, έτσι ώστε να διερευνηθεί η ευρύτερη επιρροή τους στην πόλη, τόσο χωρικά, όσο πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά.
Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας θα είναι η ομάδα esterni[1], Milano, Italy. Η “esterni” είναι μια μη κερδοσκοπική πολιτιστική ομάδα με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας με πολύχρονη και πολύπλευρη εμπειρία (κοινωνιολογική, καλλιτεχνική, αρχιτεκτονική) γύρω από το δημόσιο χώρο. Στην εσπερίδα, θα παρουσιάσουν επίσης την εμπειρία τους μέλη της διοργάνωσης του Αστικού Πειράματος Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς[2]. Η ομάδα “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς” δημιουργήθηκε με σκοπό να εισάγει και να προωθήσει μία αλλιώτικη εικόνα της Θεσσαλονίκης. Τέλος, την εμπειρία τους θα παρουσιάσουν και μέλη της διοργάνωσης του τετραημέρου p_public[3]. Το “p_public” είναι μια διεθνής συνάντηση νέων δημιουργών που πραγματοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στην πόλη των Χανίων με μεγάλη επιτυχία και οργανώνεται εθελοντικά από μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων.
Καθώς τα φεστιβάλ στο/για το δημόσιο χώρο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μια άνθηση παγκοσμίως, η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των καλεσμένων διοργανωτών, όπως και μεταξύ των ακροατών - χρηστών, θα βοηθήσει θετικά στην εξελικτική πορεία των φεστιβάλ, δημιουργώντας έτσι, νέους στόχους και προοπτικές.
Μετά από τη λήξη της εσπερίδας και στον προαύλιο χώρο του Κ.Α.Μ. θα ακολουθήσει το event “cocktail partYcipation”.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. και την Περιφέρεια Κρήτης. Επίσης, υποστηρίζεται από τους: TEE/TΔK, Π.Κ./Τμήμα Αρχιτεκτόνων, OEE/TΔΚ, Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Χανίων, Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης και ΠοδηΛάτρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου