Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Συγκεντρώσεις ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο στα Χανιά

Οχι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης λένε συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης πορεία σε δρόμους του κέντρου της πόλης των Χανίων.
Προηγήθηκαν στην πλατεία Αγοράς συγκέντρωση με τη συμμετοχή συνδικάτων, εργατικών σωματείων, του ΠΑΜΕ, φοιτητικών συλλόγων, φοιτητών του Πολυτεχνείου και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, της ΕΛΜΕ κ.α. και στην πλατεία 1866 συγκέντρωση από την “Ταξική
Πορεία” και την “Πρωτοβουλία Αντίστασης”.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και κατήγγειλαν ότι το πολυνομοσχέδιο αποτελεί επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.
Μιλώντας στα “Χ.ν.”, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιόντος, τόνισε ότι με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση «δίνει το τελειωτικό κτύπημα στον κόσμο της εργασίας, ειδικά στα πρωτοβάθμια σωματεία, καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα και κάνει μία προσπάθεια επιτάχυνσης της επίθεσης σε βάρος του κόσμου της εργασίας».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού, Ιωσήφ Αποστολάκης, υπογράμμισε ότι «πραγματικά βλέπουμε ότι αυτό το πολυνομοσχέδιο στρώνει με τη ψήφισή του το κόκκινο χαλί για τις μειώσεις των μισθών μας και την καταρράκωση των δικαιωμάτων μας».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 25/10/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sygkentroseis-enantia-sto-polynomoschedio-sta-chania-fot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου