Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Συνέχεια αντιπαράθεσης για τον “Τζόκερ” – Διαψεύδει η Μαρία Βλαζάκη

Συνέχεια δόθηκε χθες στην πολιτική κόντρα για τις αστυνομικές εφόδους σε κινηματογράφους που έπαιζαν την ταινία “Τζόκερ”.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι: «σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η προηγούμενη κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει, νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό, ακροδεξιό. Αυτό κατέρρευσε το βράδυ της 7ης Ιουλίου, όταν οι πολίτες έδωσαν εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ με πολύ ισχυρό ποσοστό 40%. Αυτό που βλέπουμε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επενδύει στο ίδιο προφίλ, θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της». Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση πρέπει να επανεξεταστεί, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τη Βουλή».
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα κάνει χειρότερα, ας βρουν μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση “Τζόκερ”. Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το φιάσκο με την εισβολή αστυνομικών σε σινεμά και την προσαγωγή ανηλίκων με κλούβες, ψεύδεται ασύστολα», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΖΑΚΗ
Διέψευσε κατηγορηματικά, μιλώντας στα “Χ.ν.”, η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση των ελέγχων για την ταινία “Τζόκερ”. Παράλληλα με γραπτή δηλωσή της, χθες το απόγευμα, δηλώνει ότι θα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία στον βαθμό που την αφορά «διαφυλάσσοντας την τιμή και υπόληψή της».
Συγκεκριμένα, η κα Βλαζάκη στη δήλωσή της αναφέρει: «Η πληροφορία ότι δήθεν εγώ είμαι αυτή η οποία κάλεσα τηλεφωνικά την αστυνομία να επέμβει προκειμένου να επιληφθεί του θέματος της παρακολούθησης της ταινίας Joker από ανηλίκους θεατές είναι απολύτως ψευδής και εξ ολοκλήρου ανυπόστατη. Είναι τραγικό ότι η πληροφορία αυτή διακινήθηκε καταρχάς από βουλευτές, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μπογδάνο, αν όχι κι από άλλους που δεν γνωρίζω, οι οποίοι σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη. Οι κλήσεις στην Αστυνομία, όπως έχει δημόσια κι επίσημα συνομολογήσει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγιναν από υπαλλήλους του. Ως γνωστόν, εγώ δεν διατελώ υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, από τις 8.7.2019, οπότε και υπέβαλα παραίτηση από τη θέση της Γενικής Γραμματέως, ουδεμία σχέση έχω με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις πολιτικές που ασκεί. Επομένως, διαψεύδω κατηγορηματικά τις δηλώσεις των παραπάνω βουλευτών κ .κ. Θεοδώρας Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τις οποίες σήμερα το πρωί 22.10.2019 με κατονόμασαν ψευδώς αμφότεροι στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN TV και ΣΚΑΪ αντιστοίχως, ο δε τελευταίος και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τους καλώ να ανακαλέσουν δημοσίως τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές τους στο πρόσωπό μου. Περαιτέρω, τους καλώ να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από μένα και τον ελληνικό λαό, τον οποίο εν πλήρη γνώσει τους παραπληροφορούν. Τέλος, δηλώνω ότι στο βαθμό που με αφορά θα κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην αληθή και αντικειμενική ενημέρωση».
Επιπλέον, μιλώντας στα “Χ.ν.” η ίδια επανέλαβε δήλωσή της στην οποία τονίζει: «Είναι πρόδηλος ο σκοπός της παραπλάνησης διά της εμμονικής στοχοποίησης της προηγούμενης ηγεσίας, προς αποφυγή ευθυνών από τις αλλεπάλληλες γκάφες της τωρινής, καθώς και διά της αναζήτησης αποδιοπομπαίου τράγου στα πρόσωπα των δύο υπαλλήλων.  Εξάλλου, η απουσία ανάλογων περιστατικών κατά τα προηγούμενα 4,5 χρόνια είναι αρκούντως εύγλωττη».
Σε ερώτηση των “Χ.ν.” σχετικά με την αναφορά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ότι τα ειδικά δελτία εισόδου που χρησιμοποίησαν οι δύο κυρίες της γνωμοδοτικής επιτροπής είχαν εκδοθεί από το 2016 και φέρουν την υπογραφή της τότε Γ.Γ. του υπουργείου, Μαρίας Βλαζάκη, η ίδια η κα Βλαζάκη ξεκαθάρισε:
«Η υπογραφή του Δελτίου Ταυτότητας των μελών της Επιτροπής Καταλληλότητας είναι μια τυπική διαδικασία που γίνεται από τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε το 2016».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/10/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/synecheia-antiparathesis-gia-ton-quot-tzoker-quot-diapseydei-i-maria-vlazaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου