Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Τουρισμός και υποδομές

Εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στα Χανιά.
Και μπορεί η πανδημία να προκάλεσε ζημιά πέρυσι στον τουρισμό, πιθανώς το ίδιο να συμβεί και φέτος, ωστόσο η συγκεκριμένη συζήτηση παραμένει επίκαιρη.
Ο Νομός Χανίων δεν διαθέτει μόνον ήλιο και θάλασσα αλλά και ένα σημαντικό ορεινό όγκο και προορισμούς χειμερινούς που επιτρέπουν να έχει τουρισμό όλο τον χρόνο.
Σε επισκέψεις μας, χειμώνα σε χωριά, έχουμε δει μεμονωμένους επισκέπτες που έχουν ανακαλύψει τα Χανιά του χειμώνα! Το ίδιο και στο παλιό λιμάνι.
Ομως, πριν απ’ όλα πρέπει να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν υποδομές.
Υποδομές οι οποίες δεν θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον τους επισκέπτες αλλά προπαντός του μόνιμους κατοίκους. Γιατί, βέβαια, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η διαμόρφωση πεζοδρομίων, ο καθορισμός θέσεων στάθμευσης, η βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι ζητήματα που αφορούν όλους.
Η έρευνα του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Δυτικής Κρήτης που δημοσιεύτηκε χθες στα “Χανιώτικα νέα” περιλαμβάνει τα παράπονα των επισκεπτών.
Η πολιτεία με τους φορείς της, ακόμα και τώρα, θα μπορούσε να τα καταγράψει και να δρομολογήσει λύσεις,
Τόσες συσκέψεις γίνονται. Μία σύσκεψη για τον τουρισμό στη μετά πανδημία εποχή που όμως θα επικεντρώνεται στη δρομολόγηση λύσεων για ζητήματα της καθημερινότητας, θα είχε οπωσδήποτε ενδιαφέρον.
Το βέβαιον είναι, όπως έχει ξαναειπωθεί, ότι μια πόλη θα είναι όμορφη, γοητευτική και βολική για τον επισκέπτη της όταν είναι βολική και για τον μόνιμο κάτοικό της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 13/2/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου