Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Επιφυλακή

Οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του κορωνοϊού δεν είναι ευχάριστες. 108 κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού ανακοινώθηκαν χθες στην Ελλάδα, όλα σχεδόν της βρετανικής μετάλλαξης αλλά και το πρώτο της νοτιοαφρικανικής σε ιερέα στη Θεσσαλονίκη ενώ το Λασίθι μπήκε στην κατηγορία του “κόκκινου” που σημαίνει σκληρή καραντίνα. Τα Χανιά παραμένουν στο “κίτρινο” με δύο νέα κρούσματα, όπως ανακοινώθηκε χθες.
Το ζητούμενο είναι τα Χανιά να διατηρηθούν στο “κίτρινο” και να μην δούμε, ξαφνικά, αύξηση κρουσμάτων που να οδηγήσει τον νομό σε νέο σκληρό lockdown.
Βέβαια, δεν θέλει και πολύ να… ανατραπεί το σκηνικό.
Για να μη συμβεί αυτό χρειάζεται προσοχή. Όχι μόνο ατομική.
Η πρόσφατη περίπτωση του Δημοτικού Γηροκομείου ανέδειξε την ανάγκη ουσιαστικών ελέγχων και πρόληψης σε δομές με ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και όχι μόνο.
Τόσο στο Δημοτικό Γηροκομείο όσο και σε ιδιωτικούς χώρους φροντίδας ηλικιωμένων, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, παντού επιβάλλεται οι έλεγχοι να είναι σχολαστικοί και η πρόληψη ουσιαστική.
Ταυτόχρονα, όλοι μας ας είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις εξόδους μας από το σπίτι. Θα είναι κρίμα για μια αβλεψία να “κλείσουν” τα Χανιά.
ΥΓ.: Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς συνεχίζονται κανονικά για τους ηλικιωμένους με το ποσοστό των μεγάλης ηλικίας ανθρώπων που επιθυμεί να εμβολιαστεί να είναι, όπως μαθαίνουμε, υψηλό. Παράδειγμα το Γηροκομείο στο οποίο η πλειονότητα των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα εμβολιάστηκε.
Αλλά και στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου όπου βρεθήκαμε πρόσφατα, είδαμε ηλικιωμένους που περίμεναν τη σειρά τους για τη δόση του εμβολίου.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/2/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου