Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Θάμνοι σκεπάζουν πινακίδες στην εθνική οδό στα Χανιά

Σε ρόλο «διακοσμητικό» και όχι πληροφοριακό παραμένουν πολλές πινακίδες κυκλοφορίας στην εθνική οδό. Και αυτό γιατί καλύπτονται από κλαδιά και θάμνους με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μη μπορούν να τις διαβάσουν παρά μόνο όταν περνούν ακριβώς από μπροστά τους, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Kαι αν οι σκεπασμένες πινακίδες για τους ντόπιους που γνωρίζουν τους δρόμους δεν αποτελούν πρόβλημα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους τουρίστες και τους επισκέπτες που κινούνται στην εθνική οδό (ΒΟΑΚ) και
προσπαθούν να προσανατολιστούν.
Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και δεν έχει λυθεί με τα… κλαδέματα που κατά περιόδους μπορεί να γίνονται στους θάμνους και τα δέντρα, καθώς οι θάμνοι ξανά… μεγαλώνουν μπροστά από τις πινακίδες που βρίσκονται στην ίδια θέση.
Χθες στη διαδρομή από τον κόμβο Βαμβακόπουλου έως τον κόμβο Ταυρωνίτη, είδαμε σειρά από τέτοιες πινακίδες κυκλοφορίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μετά το σημείο της κάμερας του Γαλατά, μια μπλε πινακίδα έχει καλυφθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με πράσινο και μόνο όταν ερχόμαστε κοντά διαπιστώνουμε ότι γράφει “κόμβος” (Πλατανιά) αλλά την απόσταση που μας χωρίζει από τον κόμβο δεν μπορούμε να τη διακρίνουμε.
Πιο πέρα, μια άλλη πινακίδα ενημερώνει ότι φτάνουμε στον κόμβο Πλατανιά και αν συνεχίσουμε ευθεία πάμε προς Κίσαμο. Αυτή είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση.
Ομως, λίγο πριν τον συγκεκριμένο κόμβο δύο ταμπέλες είναι τόσο καλυμμένες από δέντρα και θάμνους που είναι αδύνατο να τις διαβάσουμε. Με δυσκολία διακρίνουμε περνώντας από δίπλα τους ότι η μία αναφέρει “70”, προφανώς ως όριο ταχύτητας στην ευθεία και η άλλη “300” ως απόσταση μέτρων από τον κόμβο Πλατανιά.
Συνεχίζοντας προς Ταυρωνίτη, η πινακίδα που ενημερώνει για τον συγκεκριμένο κόμβο έχει και αυτή ολόκληρη σκεπαστεί από θάμνους! Ακολουθεί, σε καλύτερη κατάσταση μια πινακίδα που πληροφορεί τους οδηγούς για τον κόμβο Ταυρωνίτη και τη στροφή προς Παλαιόχωρα και για τη διαδρομή στην ευθεία προς Κίσαμο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 15/3/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/thamni-skepazoun-pinakides-stin-ethniki-odo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου