Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Εργασίες σε εξέλιξη για τον Βιολογικό Παλαιόχωρας

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού και των αντλιοστασίων του πρώτου υποέργου για τον Βιολογικό Παλαιόχωρας. Αυτό ανέφερε χθες στα “Χ.ν.” ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόοδο των εργασιών. Στο μεταξύ, από έρευνες της Αρχαιολογίας στη διαδρομή που ακολουθεί ο αγωγός του Βιολογικού, βρέθηκαν αρχαιότητες που, ωστόσο, δεν αποτελούν πρόβλημα για την εξέλιξη των εργασιών.
Οπως μας είπε η προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, έχουν βρεθεί υστερορωμαικά οικιστικά κατάλοιπα (4ος αι. μ.Χ.) στη διαδρομή του αγωγού ενώ μέσα στο οικόπεδο βρέθηκαν κεραμικά. Ωστόσο, η εικόνα δεν είναι τέτοια που να δείχνει ότι υπάρχουν προβλήματα στο έργο από αρχαιολογικής πλευράς.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Στο μεταξύ, χθες η πορεία των εργασιών του βιολογικού καθαρισμού της Παλαιόχωρας, εξετάστηκε σε συνάντηση του δημάρχου Καντάνου -Σελίνου Αντώνη Περράκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη. ΣΤΗ ΣΟΥΓΙΑ Οπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, «στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Καντάνου Σελίνου».
Εξετάστηκαν ακόμα, η πορεία των έργων προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του οικισμού της Σούγιας καθώς και η υδροδότηση της Σούγιας από την πηγή “Κάστελος” η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Κρήτης και πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/3/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου