Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μουσικό έργο για την Εθνική Αντίσταση

Για πρώτη φορά το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων βγαίνει συγκροτημένα από την πόλη και συμμετέχει στην πανελλήνια πρώτη παρουσίαση ενός σημαντικού μουσικού έργου, με το οποίο τιμάται η Εθνική Αντίσταση, αύριο στο Ρέθυμνο.
Πρόκειται για το συμφωνικό έργο του Μπάμπη Πραματευτάκη: «Αντιστάσεως Έπος» σε λιμπρέτο Εύας Λαδιά, που θα παρουσιαστεί στις 8.30 μ.μ. της Κυριακής στην αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης του Ελληνικού Ωδείου στο Ρέθυμνο με ελεύθερη είσοδο.
Το νέο αυτό συμφωνικό έργο του Μπάμπη Πραματευτάκη είναι διάρκειας 55’και έχει γραφτεί για Συμφωνική Ορχήστρα, Μικτή Χορωδία, τέσσερις σολίστ και δύο αφηγητές.
Στην παρουσίαση συμμετέχει η ορχήστρα του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων με τη σύμπραξη εκλεκτών επίσης μουσικών από το Ηράκλειο και η 40μελής Μικτή χορωδία του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων « Concordia» που διδάσκει και διευθύνει η Δέσποινα Δρακάκη.
Τραγουδούν: Μαρία Λαντζουράκη, Εύα Θανάση, Ρωμανός Σκουμπουρδής και Αριστείδης Μιχελουδάκης.
Αφηγητές: Φερενίκη Βαλαρή, Γιάννης Λαχνιδάκης.
Τα μουσικά σύνολα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βενιζέλειου Ωδείου, Γιώργος Αραβίδης.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη που διοικεί το Βενιζέλειο Ωδείο, Γιάννης Αντωνογιαννάκης, είπε στα «Χ.ν.» ότι
«για εμάς είναι τιμή που συμμετέχουμε ως Βενιζέλειο Ωδείο στην παρουσίαση του έργου αυτού του σημαντικού ανθρώπου και μουσικοσυνθέτη. Ο Μπάμπης Πραματευτάκης είναι σπουδαίος μουσικοσυνθέτης της Κρήτη και έχει γράψει πολλά έργα. Ένα ανέκδοτο έργο του είναι το έργο: «Αντιστάσεως έπος». Συμμετέχουμε με τη Χορωδία και τη συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου την οποία διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης.
Είναι η πρώτη φορά που το Βενιζέλειο Ωδείο βγαίνει συγκροτημένα από την πόλη».
Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δ.Σ. του Συνδέσμου στη Δέσποινα Δρακάκη και στον μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιώργο Αραβίδη καθώς, όπως είπε, με τη συμβολή τους θα παρουσιαστεί το Ωδείο με τον καλύτερο τρόπο στην εκδήλωση.
Την εκδήλωση οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και με την συνεργασία του φορέα διατήρησης της εθνικής μνήμης «Πολιτιστικό Ρέθυμνο».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/11/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/moysiko-ergo-gia-tin-ethniki-antistasi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου