Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Πέθανε ο Μάνος Ξυδούς των "Πυξ Λαξ"

Εφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης 13 Απριλίου, σε ηλικία 57 ετών, ο τραγουδιστής, μουσικός και στιχουργός, πρώην μέλος των Πυξ Λαξ, Μάνος Ξυδούς.
Οπως μετέδωσε το enet.gr, σύμφωνα με πληροφορίες από το Τζάνειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, ο Μάνος Ξυδούς άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 21:00.
Σήμερα αναμένεται να υπάρξει το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.
Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1953 στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών.
Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και στη συνέχεια σπούδασε marketing, ενώ παράλληλα έπαιζε μουσική ως DJ στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας.
Εργάστηκε στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος ως πωλητής στην Κρήτη, όπου κι έμεινε τρία χρόνια. Όταν συναντήθηκε με τους “Πυξ Λαξ” ήταν Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, ενώ είχε ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.
Συμμετείχε στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και έγινε μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.
Παράλληλα, συμμετείχε στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: "Προσέχω δυστυχώς" στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια, ενώ συνεργάστηκε και με τους Όναρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου