Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Κρούσματα διαδικτυακής εξάρτησης και στα Χανιά

Βοήθεια για απεξάρτηση ή για αντιμετώπιση μιας προβληματικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο ζητούν από τη Συμβουλευτική Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στα Χανιά γονείς για τα παιδιά τους, έφηβοι και ενήλικοι, με τις ηλικίες να κυμαίνονται από 13 έως 23 ετών.
Αυτό επισημάνθηκε στο περιθώριο της εσπερίδας για την Ημέρα Εορτασμού Ασφαλούς Διαδικτύου (SID 2020), με θέμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» που διοργάνωσαν χθες βράδυ η Ενωση Συλλόγων Γονέων Ν. Χανίων και το Σωματείο Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου με την στήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Χανίων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου με ομιλητές τη Δανάη Ράφτη (ψυχολόγος Συμβουλευτικής Μονάδας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη) και τον Παναγιώτη Αντωνακάκη, (προϊστάμενο Τμ. Δ. Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων).
Απαντώντας σε ερώτηση των “Χ.ν.” η κα Ράφτη ανέφερε ότι απευθύνονται στη Συμβουλευτική Μονάδα του ΚΕΘΕΑ, παιδιά και νέοι «ηλικίας από 13 – 14 ετών έως και 22 – 23 που εξυπηρετούνται για θέματα προβληματικής χρήσης του διαδικτύου. Ζητούν βοήθεια και οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους για να αντιμετωπίσουν μία προβληματική ενασχόληση με το διαδίκτυο».
Η ίδια εξήγησε ότι κυρίως απευθύνονται πρώτα οι γονείς καθώς, όπως λένε, το παιδί τους είναι πολλές ώρες στον υπολογιστή, κάνει απουσίες στο σχολείο, είναι νευρικά, αντιδρά απότομα αν ο γονιός προσπαθεί να κλείσει το ρούτερ. Αυτή τη στιγμή η μονάδα υποστηρίζει περίπου 15 γονείς και περίπου 6 – 7 ενήλικες και εφήβους οι οποίοι έχουν ζητήσει βοήθεια για το ιδιο θέμα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/2/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/kroysmata-diadiktyakis-exartisis-kai-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου