Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Εργα τώρα στον Β.Ο.Α.Κ.!

Η κακοκαιρία δεν χτύπησε μόνο τα Χανιά άλλα όλη τη χώρα. Στα Ιωάννινα χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες. Στα Τρίκαλα το χιόνι ξεπέρασε τους 50 πόντους. Σε πολλές περιοχές έκλεισαν δρόμοι.
Πουθενά αλλού, όμως, δεν μάθαμε να έγινε μεγάλη κατολίσθηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, όπως αυτή στον Σταλό Χανίων.
Μόνο εδώ, φαίνεται πως συνέβη και αυτό. Στον Βόρειο Οδικό Αξονα τα προβλήματα του οποίου δεν σταματούν.
Πάλι καλά που την ώρα της κατολίσθησης δεν περνούσε από το σημείο κάποιο αυτοκίνητο. Πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε θύματα.
Ποιος, όμως, αρμόδιος, διαβεβαιώνει πως παρόμοιες κατολισθήσεις δεν θα δούμε και στο μέλλον; Τι μελέτες και τι έργα έχουν γίνει για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μπροστά στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Εδώ, για ένα απλό κούρεμα θάμνων ώστε να φανούν οι κρυμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, όπως αυτή για τον κόμβο Ταυρωνίτη, γράφουμε επί μήνες αλλά οι αρμόδιοι ούτε καν έχουν μπει στον κόπο να απαντήσουν, πόσο μάλλον να στείλουν συνεργείο να “κουρέψει” τους θάμνους.
Επιτέλους, η Περιφέρεια Κρήτης με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, οφείλει εδώ και τώρα να δώσει εξηγήσεις και να προχωρήσει σε ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το ίδιο και το Υπουργείο Υποδομών.
Επιτέλους, να δούμε έργα εδώ και τώρα, στον υφιστάμενο Β.Ο.Α.Κ. Γιατί αν είναι να περιμένουμε να ξεκινήσει το έργο του νέου Β.Ο.Α.Κ., για να δούμε αποτελέσματα, καλά… κρασιά.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/1/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/erga-tora-ston-v-o-a-k/?fbclid=IwAR0GfIOyefHBUpW8FN1ml6nHy-nQ38klnbsgkL5PT_JE-WwNFr6lQ7ZULFk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου