Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Νέα άνοδο κατέγραψε η τιμή των καυσίμων και στα Χανιά.
H μέση τιμή της αμόλυβδης πλησίασε το 1,70 ευρώ ενώ από την αρχή του 2019 έως σήμερα έχει αυξηθεί κατά 14 λεπτά του ευρώ (0,14).
Η αύξηση είναι αποτέλεσμα της ανόδου των διεθνών τιμών στα καύσιμα.
Οπως μας είπε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης, «σε όλη τη χώρα η αύξηση οφείλεται στην αύξησης των διεθνών τιμών. Το βαρέλι έχει ξεπεράσει τα 71 δολάρια και συνεχίζεται η άνοδος των τιμών. Οπως δείχνουν τα πράγματα η άνοδος θα συνεχιστεί και άλλο».
Ο κ. Δρακακάκης πρόσθεσε ότι «για τα Χανιά από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα βλέπουμε περίπου 14 λεπτά αύξηση, όπως και σε όλη την Ελλάδα».
Στα Χανιά, με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών, χθες η τιμή χθες αμόλυβδης ήταν από 1,64 μέχρι 1,74 ευρώ σε πρατήρια σε απομακρυσμένες περιοχές. Πριν από ένα μήνα στα κεντρικά πρατήρια της πόλης η τιμή ήταν στο 1,53 ενώ χθες είχε ανέβει στο 1,66.
Ο κ. Δρακακάκης εκτίμησε ότι η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει χωρίς νέες αυξήσεις και υπογράμμισε ότι «σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα τα Χανιά είναι στους ακριβούς νομούς» αφού οι εταιρείες πουλάνε τα καύσιμα πιο ακριβά επικαλούμενες το μεταφορικό έργο.
Επιπλέον, οι πρατηριούχοι ζητούν τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβαρύνει τις τιμές.
(Χανιώτικα νέα - 20/4/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/afxisis-stis-times-ton-kafsimon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου