Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Βιβλίο - οδηγός για ταβλαδόρους του Χρήστου Ζαμπούνη παρουσιάζεται στον "Κήπο"

Ενας οδηγός για το τάβλι και τους ταβλαδόρους παρουσιάζεται απόψε στις 8 μ.μ. στο ιστορικό καφέ: “Κήπος”.
Πρόκειται για το βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη με τίτλο: “Τάβλι,Τύχη;Τέχνη;” για το οποίο θα μιλήσουν ο Μιχάλης Αεράκης, ο Γιώργος Ουντράκης και ο Μιχάλης Προυκάκης.
Την παρουσίαση οργανώνουν οι εκδόσεις “Φερενίκη” και το ιστορικό καφέ: “Κήπος”.
Θα μιλήσουν οι: Μιχάλης Αεράκης, Γιώργος Ουντράκης, Μιχάλης Προυκάκης.
Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, ο Χρήστος Ζαμπούνης, ανέφερε ότι «το ιστορικό καφέ Κήπος, το οποίο έχει αναγεννήσει ο φίλτατος Βασίλης Σταθάκης, είναι ο παράδεισος των ταβλαδόρων διότι σε μια εποχή που στις καφετέριες εξοβελίζεται το πανάρχαιο αυτό παιχνίδι, στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στον Κήπο, το σέβονται και διατηρούν την παράδοση.
Οπότε, ήταν απολύτως φυσιολογικό να το διαλέξω για την παρουσίαση στα Χανιά αφού εκεί αθλούμαι με τον πρύτανη Μιχάλη Αεράκη, ο οποίος και θα το παρουσιάσει.
Μαζί του είναι και ο Γιώργος Ουντράκης, ένας αξιόλογος πνευματικός άνθρωπος και στοχαστής, ο οποίος εις μάτην προσπαθεί την ώρα που παίζουμε να θίξει σοβαρά φιλοσοφικά ερωτήματα στα οποία λαμβάνει μονολεκτικές απαντήσεις.
Ο τρίτος της παρέας, που θα βρίσκεται στο πάνελ, είναι επίσης χανιώτης στην καταγωγή αλλά με διεθνή καριέρα αφού υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το τάβλι (Backgammon)  και είναι σήμερα ο αντιπρόεδρος της ευρωπαικής ομοσπονδίας Backgammon, πολυνίκης σε παγκόσμια τουρνουά, ο Μιχάλης Προυκάκης».
Ο κ. Ζαμπούνης, σημειώνει επίσης ότι το βιβλίο είναι «οδηγός για το τάβλι» και ο λόγος που το έγραψε είναι «για να μάθω να παίζω».
Για να συμπληρώσει:
«Ο λόγος που ο τίτλος του βιβλίου έχει ερωτηματικά είναι διότι στη χώρα μας όταν κερδίζει κανείς τούτο οφείλεται στην τέχνη του νικητή και όταν χάνει τούτο οφείλεται στην ατυχία του ηττημένου. Εχει όμως αποδειχτεί ότι όπως σε όλα τα πνευματικά παιχνίδια οι γνώσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μαθηματικά, δηλαδή το μέτρημα, παίζουν καθοριστικό ρόλο».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 11/6/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/odigos-gia-tavladorous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου