Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ο "συλλέκτης" στο θέατρο "Κυδωνία"


Η θεατρική ομάδα του Ηρακλείου «Σχήμα 7» παρουσιάζει, για μία ακόμα τελευταία παράσταση, στο θέατρο Κυδωνία, το έργο «Ο Συλλέκτης» του John Fowles, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρα 21.30.
To μυθιστόρημα «Ο Συλλέκτης» του John Fowles, διασκευασμένο για το θέατρο από τον Mark Healy, είναι ένα ερωτικό θρίλερ, μια παρολίγο ιστορία αγάπης, που κρατά σε ένταση τον θεατή και παρουσίασε αξιοσημείωτη επιτυχία όπου και όποτε παρουσιάστηκε στο θέατρο ή στον κινηματογράφο. Ο Φρέντερικ Κλεγκ, ένας νεαρός υπάλληλος τράπεζας, που στον ελεύθερο χρόνο του συλλέγει πεταλούδες, κερδίζει το λαχείο και από τη μια μέρα στην άλλη γίνεται πάμπλουτος. Αγοράζει σε μια εξοχή το σπίτι των ονείρων του και φαντάζεται για τον εαυτό του μια εύκολη από δω και πέρα ζωή. Όμως ο έρωτάς του για τη νεαρή φοιτήτρια Μιράντα Γκρέυ αποδεικνύεται πιο δύσκολος απ’ ό,τι τον περίμενε. Σιγά-σιγά μετατρέπεται σε εμμονή και το αθώο φλερτ σε μία καλά οργανωμένη απαγωγή: προσθέτει τη Μιράντα στη συλλογή του, ελπίζοντας πως αν την κρατήσει στο κελάρι του σπιτιού του αρκετό καιρό φυλακισμένη, αυτή κάποτε θα τον αγαπήσει…
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη, η μουσική επιμέλεια είναι της Κατερίνας Ζουρίδη, βοηθός σκηνοθέτη η Γιάννα Σταμούλη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κώστας Μεταξάκης (Φρέντερικ) και Ράνια Πλατάκη (Μιράντα).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρα 21.30 στο Θέατρο Κυδωνία, Υψηλαντών 12, Χανιά. Τηλέφωνο Θεάτρου: 28210 92395. Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου