Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" από την "Αρένα": Ιστορία έρωτα και ελευθερίας





Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Η παλαιότερη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των Χανίων με 26 χρόνια παρουσίας, η "Αρένα", δεν παύει να εκπλήσσει.
Η παράσταση: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Χρύσανθου (Μέντη) Μποσταντζόγλου, γνωστός περισσότερο με το ψευδώνυμο Μποστ, την οποία ανεβάζει στο θέατρο: «Δημήτρης Βλησίδης» στο Κουμ Καπί, έχει όχι μόνο ενδιαφέρον και χιούμορ, αλλά είναι και επίκαιρη, καθώς σατιρίζει τα κακώς κείμενα της σημερινής εποχής.
Η ιστορία αφορά τον έρωτα της Ιουλιέτας για τον Ρωμαίο αλλά και την εμπλοκή του Πάρι με τον οποίο θέλουν οι γονείς της να την παντρέψουν. Η Ιουλιέτα σκαρφίζεται τρόπους για να αποφύγει αυτό το γάμο και να ξαναβρεθεί με τον αγαπημένο της ο οποίος είναι στην εξορία. Αρκετά χρόνια μετά, βλέπουμε τους γονείς της, μεγάλους πια, να την αναζητούν καθώς έχει χαθεί και εκείνη να εργάζεται σε ένα σαλούν.
Όμως, η ιστορία αυτή, ιστορία έρωτα και ελευθερίας, είναι η αφορμή για να ξετυλιχτούν και να σχολιαστούν, κακώς κείμενα του σημερινού κόσμου και του σύγχρονου ανθρώπου. Τα «Παιδιά της Αρένας» έχουν προσαρμόσει την παράσταση με επιτυχημένο τρόπο στο σήμερα. Το κοινό όχι μόνο θα γελάσει πολύ, αλλά και θα αισθανθεί τυχερό που σ’ αυτή την πόλη ακόμα και το ερασιτεχνικό θέατρο, προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει.
Είναι μια καλή παράσταση και ως εκ τούτου δικαίως οι συντελεστές της εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Ο Μποστ ήταν σκιτσογράφος και γελοιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1918 στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε το 1995. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μποσταντζόγλου, το γένος Παπαγιαννακοπούλου με την οποία απέκτησε δύο γιους. Το έργο του περιλαμβάνει πολιτικές γελοιογραφίες και χρονογραφήματα, εικονογραφήσεις βιβλίων και περιοδικών, δέκα θεατρικά έργα και πολλές ζωγραφικές συνθέσεις.
Η πρεμιέρα της παράστασης “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” στο θέατρο: «Δημ. Βλησίδης» έγινε την περασμένη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Οι παραστάσεις συνεχίζονται καθημερινά έως τις 24 Ιανουαρίου στις 9.15 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου