Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Χωρίς εμπόδια...

Εντύπωση προκαλεί η επαναφορά αξιώσεων από τον Στρατό στο θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου”, όπως φάνηκε από την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή στα Χανιά.
Μεταξύ των αξιώσεων, το να διατηρήσει ο Στρατός τμήμα του στρατοπέδου, στη βορειοανατολική πλευρά, εκεί όπου βρίσκονται στρατιωτικά οικήματα.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η συμφωνία που είχε κλείσει η προηγούμενη δημοτική Αρχή και είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων το 2018, αφορούσε συνολική παραχώρηση των 54 στρεμμάτων για 99 χρόνια έναντι ενός αντιτίμου που αναμενόταν να προσδιοριστεί στα 80.000 ευρώ κατ’ έτος. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2019 είχε υπογραφεί “Πρωτόκολλο Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Χανίων για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου και την προώθηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος” από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη και τον τότε δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.
Το ζητούμενο τώρα, είναι να προχωρήσει ο σχεδιασμός όπως ακριβώς έχει αποφασιστεί, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και το στρατόπεδο να μετατραπεί σε όαση πρασίνου και πολιτισμού, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη.
Χωρίς νέες αξιώσεις και εμπόδια…
Και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλει να κινηθεί αμέσως η δημοτική Αρχή.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 17/4/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου