Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι παρέες της αλληλεγγύης

Η καλύτερη απάντηση στα προβλήματα της εποχής δεν είναι άλλη από την αλληλεγγύη. Και οι κινήσεις αλληλεγγύης υπάρχουν παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας μας.
Εν προκειμένω, στα Χανιά συντελείται τα τελευταία χρόνια μια εξαιρετική δραστηριότητα από μια παρέα νέων ανθρώπων: την αθλητική παρέα του Συλλόγου "Ορίζοντας", σκοπός του οποίου είναι η υποστήριξη των ατόμων με καρκίνο.
Η αθλητική παρέα ξεκίνησε από δύο ανθρώπους με αγάπη στον αθλητισμό και την προσφορά. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μία παρέα που μέσα από τον αθλητισμό θα προσφέρουν στα παιδιά της πόλης που το έχουν ανάγκη. Τέσσερα χρόνια μετά η αθλητική παρέα του 'Ορίζοντα' είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Συλλόγου, απαριθμεί 35 μέλη, διοργανώνει εκδηλώσεις και συμμετέχει σε μαραθώνιους δρόμους με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά που χρήζουν άμεσης ανάγκης, την προβολή των σκοπών και των θεμάτων που αφορούν τον Σύλλογο και την προώθηση του εθελοντισμού και της δωρεάς αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα: με σειρά προπονήσεων και ειδικού προγράμματος τα μέλη της αθλητικής παρέας προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους σε Κρητικούς Μαραθώνιους, τον Δρόμο του Οροπεδίου Λασιθίου 25 χλμ. (11/8/13) και τον Κνώσειο Δρόμο 21 χλμ. (29/9/13), με βασικό πρωταγωνιστή τον Σπύρο Κουτσορινάκη, που θα συμμετάσχει με αναπηρικό αμαξίδιο. Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας αυτής, η αθλητική παρέα θα δηλώσει τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Δρόμο του Αμστερνταμ 42 χλμ. (20/10/13). Σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής θα υπάρχει συνεργείο που θα κινηματογραφεί με στόχο τη δημιουργία και την προβολή ντοκιμαντέρ σε σχολεία της πόλης μας και όχι μόνο.
Επίσης, οι ίδιοι σκοπεύουν μέσα στο 2014 να συντονίσουν συναντήσεις με τις μαθητικές κοινότητες των Χανίων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών τόσο σε θέματα ζωής και αναπηρίας όσο και εθελοντισμού.
Τέτοιου είδους δραστηριότητες και πρωτοβουλίες είναι που μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον. Γιατί στον κόσμο της αλληλεγγύης κανείς δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος. Γιατί η κρίση δεν πρέπει να φέρει απομόνωση, βία και φασισμό, αλλά ανθρωπιά και αγάπη. Και οι πρωτοβουλίες πολιτών που στέλνουν τέτοια μηνύματα, υπάρχουν πάντα. Αρκεί να τις ψάξουμε, να τις βρούμε και να τις κοινωνήσουμε. Για ένα πιο ανθρώπινο μέλλον που τόσο έχουμε ανάγκη σε αυτή τη γκρίζα εποχή...
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου