Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Αναζήτηση λύσης για το στεγαστικό πρόβλημα στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών Χανίων

Σε αναζήτηση λύσης για το στεγαστικό του πρόβλημα βρίσκεται το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων που λειτουργεί στον Κουμπέ και εντάσσεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.
Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι του Κέντρου ζητούν να βρεθούν πόροι για την αποκατάσταση του κτηρίου που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο και υπέστη σοβαρές ζημιές από ισχυρό σεισμό του 2013.
Το θέμα έθεσε σε χθεσινή συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Νίκη Γιαμαλάκη.
Οπως είπε στα “Χ.ν.” η κα Γιαμαλάκη, σήμερα στο παράρτημα Χανίων, το οποίο επιτελεί σημαντικό έργο, υποστηρίζονται 28 παιδιά.
«Ζητάμε -πρόσθεσε- επισκευή του κτηρίου στον Κουμπέ» καθώς θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά και να καλυφθούν και άλλες ανάγκες.
Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει τις προσπάθειες του Κέντρου και τα αιτήματά του.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
Στο πλαίσιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης λειτουργεί και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στα Χανιά.
Οπως μας είπε η κα Γιαμαλάκη, εδώ και ένα μήνα στο Χρονίων Παθήσεων λειτουργεί νέα πτέρυγα για 13 άτομα, στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτόνομης διαβίωσης.
Σε αυτή την πτέρυγα μένουν άνθρωποι που μπορούν και μόνοι τους να εξυπηρετηθούν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, στη χθεσινή συνάντηση, παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα υγείας Λάμπρου Βαμβακά, ο κ. Αρναουτάκης και η κ. Γιαμαλάκη «επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία που υπάρχει για την στήριξη στο σημαντικό κοινωνικό έργο που παράγουν οι κοινωνικές δομές στο νησί από την Περιφέρεια Κρήτης και την Πολιτεία».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 17/10/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anazitisi-lisis-gia-to-stegastiko-provlima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου